pixel.png

Distanţarea socială vă îngrijorează când vă gândiţi la planurile de vară? Pentru mulţi, vara este momentul când se planifică vacanţele în familie. Copiii nu merg la şcoală, vremea e frumoasă şi zilele sunt mai lungi – este momentul perfect pentru a ne aventura în locuri noi, a ne bucura de soare şi a petrece mai mult timp cu prietenii şi familia.

Deşi mulţi aţi petrecut deja mult mai mult timp decât v-aţi imaginat vreodată, cu familia în timpul acestei epidemii de coronavirus, fie că vă place sau nu, aţi întâmpinat probabil probleme în a vă ţine familia ocupată. Între posibila muncă de acasă, activitatea şcolară a copiilor şi întreţinerea casei, probabil că nu aţi simţit această perioadă ca pe o vacanţă…

Întrucât recomandările privind distanţarea socială vor rămâne probabil în vigoare în multe oraşe pe timpul verii, activităţile şi opţiunile de distracţie, cazare şi restaurante vor fi limitate. Adevărul este că nu trebuie să renunţaţi în totalitate la bucuria verii fiind acasă împreună cu familia.
Samantha Clayton, Vicepreşedinte Herbalife Nutrition pentru Performanţă sportivă la nivel mondial şi fitness ne face câteva recomandări pentru ca toată familia să se bucure de sejurul de acasă.

Zile pline de mişcare

Planificaţi drumeţii în localitate sau plimbări lungi sau cu bicicleta în apropierea casei. Bucuraţi-vă de parcuri şi de arhitectura zonei. O căutare rapidă pe Google vă poate ajuta să planificaţi lucrurile interesante pe care v-ar plăcea să le vedeţi. Turismul în propriul oraş vă ajută să apreciaţi mai bine oraşul natal.
Dacă aveţi copii, încercaţi să îi provocaţi să identifice anumite plante, obiective turistice sau fauna sălbatică atunci când ieşiţi la plimbare. Astfel, plimbările devin mai interesante. Dacă le oferiţi premii vor fi şi mai motivaţi. În plus, jocurile în grădină sunt foarte distractive — aspersoarele, cercurile şi coarda sunt lucruri îndrăgite de copii.

<!– Mihai Gâdea, lovit în plin de pandemie. Vedeta este în pragul disperării–> CITESTE PE EVZ.RO: Mihai Gâdea, lovit în plin de pandemie. Vedeta este…
<!– Se dau 16.000 de lei direct pe card! Cine sunt românii care pot lua banii. Se dă legea în curând–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Se dau 16.000 de lei direct pe card! Cine sunt românii…

Descoperiţi farmecul pieţelor de produse tradiţionale.

Piaţa de produse tradiţionale este o adevărată surpriză şi un mod bun de a face cumpărături în zonă. În acest moment, multe au adoptat recomandările privind distanţarea socială, ceea ce înseamnă că sunt şi un loc sigur pentru o ieşire în familie.
La piaţă se găsesc de obicei opţiuni bune pentru produse, proaspete şi de sezon, poate veţi găsi câteva noi sortimente de fructe şi legume pe care nu le găsiţi la supermarket. De asemenea, implicarea copiilor în selectarea ingredientelor pentru prepararea mesei, le poate stârni interesul în consumul alimentelor mai sănătoase (bonus suplimentar!). Schimbarea rutinei obişnuite de cumpărături cu mersul pe la tarabe când vremea e frumoasă ajută la crearea senzaţiei de vacanţă.

Creaţi-vă propriul refugiu acasă.

Cu puţină planificare, puteţi să vă transformaţi propria grădină sau casă în locul perfect de vacanţă. Tot ce trebuie să faceţi este să stabiliţi o temă. Pentru un weekend la spa, cumpăraţi sau preparaţi produsele preferate şi programaţi-vă un timp de relaxare şi răsfăţ. Opriţi sau puneţi deoparte toate distracţiile tehnologice, amenajaţi un spaţiu afară sau într-o cameră goală pentru un cadru liniştit. Puteţi face chiar apă pentru spa, tăind câteva bucăţele de castravete sau fructe şi adăugându-le în apă pentru un plus de aromă.

Doriţi să vă creaţi propriul refugiu pentru yoga? Alegeţi-vă antrenorul online preferat, aranjaţi-vă covorul într-un spaţiu special, aprindeţi câteva lumânări sau beţişoare parfumate şi exersaţi zilnic, cu muzică de relaxare. Totul stă în creativitate.

Călătoriţi cu ajutorul preparatelor gătite în bucătărie:

Întrucât călătoriile sunt acum în plan secund pentru mulţi dintre noi, ce spuneţi de seri de gătit tematice care să vă ajute să transportaţi papilele gustative în orice destinaţie. Poate fi foarte distractiv să preparaţi băuturi, shake-uri, smoothie-uri şi meniuri cu ingrediente din locurile preferate incluse pe lista de călătorii. Bucuraţi-vă de un vin italian bun alături de prepararea pastelor într-o seară, încercaţi să gătiţi un curry delicios sau comandaţi ceva de mâncare de la un restaurant pe care nu l-aţi mai încercat până acum.
Puteţi merge şi mai departe, printând câteva lucruri interesante online sau vizionând un film despre o anumită cultură cu care vă veţi delecta în seara respectivă – posibilităţile sunt infinite şi este o ocazie bună să învăţaţi despre alte culturi prin intermediul preparatelor culinare.

În cele din urmă, găsiţi timp să vă planificaţi sejurul acasă în acelaşi mod în care v-aţi planifica o vacanţă. Un itinerariu cu ceea ce doriţi să faceţi vă ajută să evitaţi deprimarea de a nu avea nimic de făcut. O vacanţă înseamnă odihnă, relaxare, descoperire şi recreere – toate acestea pot fi realizate chiar acolo unde sunteţi.

Studiile au demonstrat o legătură pozitivă între partenerii care îşi iau o vacanţă şi o stare generală de bine, aşadar, indiferent de ceea ce includeţi în itinerariu, fiţi siguri că vă distraţi!

Samantha Clayton este personal trainer autorizat cu certificări de specialitate în programe de fitness de grup, fitness pentru tineri, fitness pentru persoanele în vârstă şi condiţionare atletică. Prin intermediul sesiunilor de antrenament de grup, al instrumentelor educaţionale în fitness şi al blogurile sponsorizate de Herbalife Nutrition, Clayton se asigură că consumatorii înţeleg rolul vital pe care îl are mişcarea într-un stil de viaţă mai sănătos şi mai fericit.

Practicând sportul la cel mai înalt nivel, Clayton a reprezentat Marea Britanie la Jocurile Olimpice din Sydney în 2000 atât la proba de ştafetă 4x100m cât şi la 200m. Înainte de Olimpiadă, a câştigat două medalii în probele olimpice AAA–o medalie de argint la proba de 200m şi una de bronz la 100m–precum şi o medalie de argint la proba de ştafetă 4x100m în cadrul Campionatului European de Juniori în 1997. Samantha Clayton are patru copii şi trăieşte în Los Angeles împreună cu familia.

Preluat de la: csid.ro