370570053_690887853077945_2702103558443034639_n.jpg

În anul 2023, Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii a fost desemnată cea mai bună universitate din lume ocupând prima poziție în clasamentul anual realizat de Webometrics Ranking of World Universities. Universitatea Harvard este o instituție superioară de învățământ aflată în orașul Cambridge, statul Massachusetts. Dacă după finalizarea liceului vă propuneți să deveniți unul dintre studenții Harvard, în acest material am selectat cele mai importante informații care vizează procesul de aplicare.

Comitetul de admitere ia în considerare mulți alți factori, printre care:
# calitățile personale;
# talente speciale;
# perspective formate de circumstanțe personale neobișnuite;
# capacitatea de a profita de resursele și oportunitățile disponibile.

Universitatea Harvard este foarte selectivă în procesul de admitere. Pentru a fi înmatriculați, viitorii studenți trebuie să aibă cel puțin o medie necesară de 4,18 conform GPA – o metodă de administrare a măsurătorilor standardizate pentru diferite niveluri de realizări într-un curs.

Pentru a vă aprecia media GPA, puteți utiliza acest calculator online.
#1. Pentru început, selectați țara unde vă faceți studiile.
#2. Ulterior, alegeți scara de notare.
#3. În câmpurile libere scrieți denumirea cursului, numărul de credite acumulate sau numărul de ore la disciplina respectivă și nota.
#4. Apăsați butonul „Calculați GPA”.

Există două modalități prin care puteți fi admiși la Universitatea Harvard:
# prin intermediul programului Restrictive Early Action;
# prin intermediul programului Regular Decision.

Candidații Restrictive Early Action vor expedia dosarul până pe 1 noiembrie și vor primi informații despre statutul dosarului expediat până la jumătatea lunii decembrie. Persoanele care se vor înregistra cu programul Regular Decision vor depune actele până la 1 ianuarie și vor primi detalii despre statutul dosarului lor până la sfârșitul lunii martie.

De asemenea, viitorii studenți se pot înscrie la Universitatea Harvard cu ajutorul aplicației Common App, care va fi disponibilă de la 1 august sau prin aplicația Coalition Powered by Scoir, care va fi deschisă începând cu 15 august. Candidații sunt îndemnați să expedieze cât mai devreme (în toamna anului în care aplică) cererea prin una dintre aplicațiile menționate, deoarece acest lucru este necesar pentru a deschide dosarul de admitere, pentru a analiza actele și pentru a stabili un viitor interviu.

Aici puteți găsi mai multe informații destinate solicitanților din primul an universitar.

# Facultatea de Arte și Științe
# Colegiul Harvard
# Școala de Inginerie și Științe Aplicate
# Școala Absolventă de Arte și Științe
# Divizia de Educație Continuă
# Școala de vară
# Școala de extindere
# Facultatea de Afaceri
# Harvard Business Publishing
# Facultatea de Design
# Facultatea de Divinitate
# Facultatea de Educație
# Facultatea de Guvernare
# Facultatea de Drept
# Facultatea de Sănătate Publică
# Facultatea de Medicină
# Școala de Medicină Dentară

Studenții din primul an locuiesc în cămine cu apartamente comune și iau majoritatea meselor în Annenberg Hall. Căminele sunt coagulate în grupuri mai mari numite Yards. Universitatea Harvard dispune de peste 450 de organizații studențești concentrate pe numeroase domenii: politică, fotografie, dans sau dezbatere. Toate cluburile studențești le puteți consulta aici. Aproape 80 % dintre studenții de la Harvard participă la probele de atletism. Toate evenimentele organizate în incinta campusului universitar le puteți vedea aici.

Într-un episod al podcastului Universitatea #diez, Ilinca Mazureac, absolventă a Universității Harvard, a povestit despre: admiterea studenților, oferirea burselor din partea Harvard, căminele universitare, note, presiune academică, profesori și visul american. Episodul integral poate fi urmărit aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md