maniciura-cuticule.jpg

Sezonul rece şi perioada de trecere spre cel cald pun adevărate probleme la nivelul pielii mâinilor şi picioarelor: deseori, o simţim uscată, aspră, deshidratată chiar dacă mâncăm legume şi fructe şi bem multe lichide. Soluţia este să respectăm ca la carte regulile îngrijirii, să nu ratăm manichiura şi pedichiura şi să apelăm la remedii eficiente, la îndemână. Ni le dezvăluie astăzi Alina Cuzuban, nail couturier, expert în manichiură şi pedichiură.

CSÎD: Ce ai observat în sezonul rece la pielea persoanelor pe care le vezi la salon? 

Alina Cuzuban: Majoritatea celor care apelează la serviciile mele în sezonul rece se plâng că au pielea foarte uscată şi sensibilă. Drept urmare, e nevoie de o hidratare intensivă. Rezolvăm aceasta problemă cu o manichiură /pedichiură SPA sau un tratament cu parafina. Nu va aşteptaţi însă ca un singur tratament să facă minuni, mai ales dacă acasă, nu folositi niciun fel de produs de îngrijire. Dacă ar fi sa aleg, chiar şi pentru acasă, aş opta pentru creme şi măşti profesionale, nu neapărat pe cele homemade. Stiinţa bate de multe ori leacurile băbeşti. Important e să citeşti eticheta când cumperi o cremă şi să le evitaţi pe cele care au în componenţă mult silicon.
 
CSÎD: Ce soluţii propui pentru îngrijirea cuticulelor în sezonul rece îi la schimbarea dintre anotimpuri?
 
Alina Cuzuban:
Îngrijirea cuticulelor este foarte simplă şi la îndemâna oricui. Uleiul de cuticule nu ar trebui să vă lipsească din trusa de îngrijire. Şi să ştiţi că nu doar sezonul rece determină uscarea cuticulei, la aceasta contribuind cu succes şi apa şi săpunul. Sfatul meu este să folositi uleiul de cuticule înainte de culcare şi ori de câte ori simţiţi senzaţia de uscăciune.

 

Cea mai bună îngrijire pentru cuticule

CSÎD: Care sunt regulile unei manichiuri corecte în sezonul rece? 

Alina Cuzuban: O manichiură corectă nu îşi schimbă regulile în funcţie de sezon. Iarna, insistăm mai mult decât de obicei în ceea ce priveşte hidratarea. Vă recomand cremele de mâini şi unghii îmbogaţite cu acid hialuronic, pentru că ajută pielea mâinilor să rămână netedă şi catifelata mult timp. Pentru pielea mai uscată, crema reparatoare cu extract din arborele sânge de dragon este foarte apreciata de clientele mele. Iar uleiul de cuticule, repet, nu trebuie să lipsească din îngrijirea zilnică. Cel mai bun ulei de cuticule este cel pe bază de uleiuri esenţiale de citrice.

 
CSÎD: Este bine sau nu să ne taiem frecvent cuticulele?

Alina Cuzuban: Tăierea sau nu a cuticulelor variază de la o persoană la alta. Dacă în cazul unor persoane, e suficient să le împingem, în cazul altora, tăierea este inevitabilă. Eu folosesc aparatul de pilit electric, apoi îndepărtez franjurii care rămân cu cleştisorul de cuticule. Cuticula nu se taie nicidecum până la inflamarea acesteia. Eu îl consider un tratament dăunator şi ne putem alege cu un panariţiu inestetic şi dureros. Clientele care vin frecvent la salon şi apelează la metoda mea au o cuticulă mai fină, aproape că nu mai este nevoie să intervin foarte mult.

De ce este bine să ne facem tot timpul pedichiura

 
CSÎD: Multe persoane neglijează pedichiura iarna. Ce riscă aceste persoane la nivelul pielii picioarelor?
 
Alina Cuzuban:
Este o mare greşeală, dacă mă întrebaţi pe mine. Nimic nu e mai puţin plăcut decât acele călcâie aspre, cu aspect inestetic. Calozităţile (pielea moartă) de pe talpă trebuie curăţate atât vara cât şi iarna. Eu recomand clientelor ca, în sezonul rece, unghiile să fie cât se poate de scurte şi naturale (fără lac de unghii). Îngrijirea picioarelor se poate face foarte usor şi acasă. O dată pe săptămână folosim pila abrazivă, apoi hidratăm cu o cremă reparatoare dacă este cazul. Putem la fel de bine ca, după pilirea calozităţilor, să folosim un gomaj pentru o netezire mai eficientă.
 
CSÎD: Care sunt avantajele pedichiurii SPA?

Alina Cuzuban: Pentru mine, pedichiura SPA e sinonimă cu răsfăţul picioarelor. E o diferenţă uriaşă între cum te simţi la începutul şi la finalul procedurii. Scrubul îndepartează celulele moarte, lăsând pielea să respire. Al doilea pas este masca hidratantă care actionează 15 minute şi are un efect wow atât pentru piele cât şi pentru unghii. La final, nu recomand aplicarea lacului de unghii ca să lăsam masca să îşi continue acţiunea. După îndepărtarea măştii, se aplică o cremă hidratantă cu tehnici de masaj, care relaxează instant. Este divin! Am apelat la acest tip de pedichiură zilele trecute şi vă spun sincer că am înţeles zâmbetul clientelor mele la finalul unei pedichiuri spa.
 
CSÎD: Care sunt cele mai bune uleiuri şi produse naturale pentru pielea călcâielor? Dar pentru mâini?
 
Alina Cuzuban:
Uscarea pieleii mâinilor sau a picioarelor poate fi combatută cu succes cu ulei de cocos. Evident, există o mulţime de remedii, dar pentru mine, combinaţia perfecta e ca măcar o data pe lună să faceţi o manichiură/ pedichiură spa şi să continuaţi îngrijirea acasă prin aplicarea uleiului de cocos de cel puţin câteva ori pe săptămâna.
 

Preluat de la: csid.ro