tiramisu.jpg

Nu cred că există persoană care să nu fi auzit de clasicul desert italian care îmbină o multitudine de arome și care te face parcă să nu te mai oprești din mâncat și să-ți mai dorești încă o porție și încă una. Ei bine, clasicul tiramisu conține destul de mult zahăr, dar acesta poate fi înlocuit cu siropul de arțar, iar pișcoturile, care și ele sunt o sursă generoasă de zahăr, pot fi și ele înlocuite cu un ingredient mult mai sănătos și ideal pentru dietă. Este vorba de ovăz.

Această variantă sănătoasă de tiramisu este prietenoasă chiar și cu pacienții diabetici. În primul rând, siropul de arțar poate fi folosit ca îndulcitor care, spre deosebire de zahărul de masă, acesta vine la pachet cu minerale precum calciu și mangan. Siropul de arțar are un impact mult mai mic față de glicemie.

Un alt ingredient pe care va trebui să-l folosești este iaurtul grecesc, care este bogat în proteine și care ajută la încetinirea digestiei. De asemenea, iaurtul oferă calciu, un mineral esențial pentru circulația sangvină și sănătatea oaselor care pot fi afectate de medicația pentru diabet și complicațiile afecțiunii.

Să nu uităm de laptele de migdale neîndulcit, care este o componentă esențială pentru ovăz.

Amestecă laptele de migdale cu jumătate din iaurtul grecesc, siropul de arțar, semințele de chia, pudra de espresso, vanilia și sarea într-un bol de mari dimensiuni. Adaugă ovăzul și amestecă până obții un rezultat omogen. Acoperă conținutul și pune-l la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Într-un bol mai mic amestecă iaurtul grecesc rămas și 1 lingură de sirop de arțar. Pentru servire, se pune amestecul de ovăz într-un bol sau pahar și se acoperă cu iaurtul grecesc rămas amestecat cu sirop de arțar, iar apoi se presară pudra de cacao.

Foto: shutterstock

 

Preluat de la: csid.ro