bere-hypermarket-metro.jpg
O halbă de bere rece poate fi recompensa perfectă pentru o zi încărcată și toridă. Dar ce fel de bere să alegi? Să optezi pentru berea îmbuteliată din comerț sau poate să alegi berea nefiltrată? Să o iei la pet sau turnată direct în sticlă? Dacă ai și tu aceste întrebări în minte, atunci materialul dat este perfect pentru tine. Specialiștii hypermarketului METRO Zakaz au adunat câteva curiozități despre diverse tipuri de bere.


Berea brună – licoarea zeilor

Berea brună este un sortiment destul de renumit și specialiștii o divizează în două mari categorii: bock și black, ajungând să aibă o concentrație de alcool de până la 6 %. Dar acest plafon de alcool nu este cel mai înalt, deoarece austriecii au creat o bere cu tărie de până la 13 % care se servește în volum de până 0,33 mililitri.

Totuși, una dintre cele mai renumite tipuri de bere brună este considerat stout-ul, care are câteva varietăți:
# American stout – este unul dintre sorturile de bere brună cu nuanțe aromatice de cafea și de ciocolată. Se potrivește pentru persoanele care caută arome pregnante și un post gust îndelungat. Poate fi ușor savurată alături de un desert din ciocolată sau un burger din carne de pui;
# Milk Stout – este un tip de stout cu tentă moale și cu un post gust dulce, aidoma caramelei. Acest tip de bere are o concentrație de până la 4-7 % de alcool. Merge de minune cu mâncăruri ușoare din pește sau carne de pui;
# Irish Dry Stout – o variantă irlandeză a berii brune concepută din malț intens prăjit cu un nivel de alcool de până la 5 %. Se potrivește perfect cu mâncăruri din carne de vită sau porc, deoarece stimulează digestia perfect.

Bere blondă – gustul tradiției

Berea blondă este una dintre băuturile cele mai universale din lume, fapt care o face îndrăgită în cele mai diverse colțuri ale lumii. În această categorie intră alte trei subcategorii: lager, pilsner și extra lager.
# Lager este o clasă de bere cu concentrație de maxim 5 % alcool, gust ușor de hamei și malț. Se asociază perfect cu mâncăruri ușoare, eventual cu carnea de pasăre.
# Pilsner este cea mai universală categorie de bere, reprezentând circa două treimi din consumul mondial de bere din lume. Are o aromă fină de hamei și un gust pregnant.
# Extra lager se potrivește pentru cei care preferă o halbă de bere spumoasă și cu un gust puternic, fiind una dintre berile cu arome persistente.

<!–

–> <!–

–>

Pentru toate aceste clase de bere este prezent gustul plăcut, proaspăt și ușor. Sunt perfecte pentru mese ușoare sau pentru a te răcori într-o după amiază toridă.

Indiferent de tipul berii este important ca aceasta să fie corect îmbuteliată și păstrată, deoarece este un produs care își poate modifica compoziția în contact cu aerul și poate să i se altereze gustul.

Preluat de la: diez.md