436228125_872269528278315_3189155453431654994_n.jpg

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în Moldova lansează înscrierile pentru programul Community Engagement Exchange (CEE). Proiectul reunește lideri din peste 100 de țări care își doresc să genereze schimbări și să dezvolte perspective orientate către mai multe aspecte ale societății. Organizatorii vor acorda prioritate tinerilor pasionați care se angajează să realizeze transformări benefice pentru comunitățile lor.

La programul CEE se pot înscrie liderii emergenți ai societății civile și ai comunităților. Îmbinarea de cuvinte „lider emergent” se referă la persoanele care au o viziune personalizată asupra leadershipului și dețin un plan de acțiuni concret pentru implementarea schimbărilor.

Totodată, ar trebui să faci parte din organizații sau grupuri care își propun să își exprime interesele, să își protejeze drepturile și să participe activ la viața socială și politică a comunității.

# Ai între 21 și 27 de ani la data completării cererii.
# Ești cetățean(ă) al (a) uneia dintre următoarele țări eligibile: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Estonia, Georgia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Turcia și Ucraina.
# Ai cel puțin doi ani de experiență profesională sau voluntară în momentul depunerii cererii.
# Locuiești sau lucrezi în țara de origine în momentul depunerii cererii.
# Persoanele cu statut de refugiat(ă) care lucrează în numele comunității lor de origine vor beneficia de o atenție specială.
# Lucrezi la un proiect comunitar în țara ta de origine, fie ca profesionist(ă), fie ca voluntar(ă), cu viziunea de a urma o carieră care să sprijine societatea civilă.
# Cunoști limba engleză la un nivel avansat din punct de vedere oral și scris.
# Semifinaliștilor li se va cere să susțină examenul TOEFL sau IELTS. În cazul în care ai susținut deja unul dintre testele menționate, va trebui doar să expediezi dovada cu următoarele scoruri minime:
— pentru TOEFL – 68;
— pentru IELTS – 6,0;
— pentru Duolingo – 95.
# Ești disponibil(ă) să mergi în SUA timp de trei luni, din martie până în iulie 2025.
# Te angajezi să revii în țara de origine pentru a implementa cunoștințele acumulate și pentru a finaliza un proiect cu implicarea comunității.
# Nu ești cetățean(ă) permanent(ă) al (a) SUA și nu ai aplicat pentru rezidența permanentă în SUA în ultimii trei ani.
# Ești eligibil(ă) pentru a primi o viză J-1.
# Te angajezi să te întorci în țara de origine pentru cel puțin doi ani după finalizarea programului.

# cererea pentru viza J-1;
# călătoria către și dinspre SUA;
# alocația lunară pentru chirie, alimentație și alte cheltuieli de trai;
# asigurarea de boală și în caz de accident.

Printre subiectele abordate în cadrul programului sunt:
# dialogul civic și construirea păcii;
# durabilitatea mediului;
# guvernare deschisă și participativă;
# femeile și problemele de gen;
# implicarea tinerilor.

Formularul de înregistrare îl poți accesa aici. Termenul-limită pentru înscriere este 2 iulie, ora 23.59.

După expirarea termenului-limită de aplicare, toate cererile eligibile vor fi analizate și punctate de o comisie de selecție. Semifinaliștii vor fi invitați la un interviu în limba engleză. Organizatorii vor selecta finaliștii în funcție de performanță și interviu.

De reținut!
# Formularul de înregistrare trebuie completat în limba engleză.
# Cererile trebuie completate exclusiv de către solicitant(ă). Persoanele care au nevoie de asistență sunt rugate să indice aceste informații în cerere.
# Persoanele fizice pot depune o singură cerere.
# Aplicațiile trimise prin poștă, fax sau e-mail nu vor fi acceptate.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md