13669283_546629298855182_7302567047373491613_o-1140x684-1.jpg

Tinerii din Republica Moldova pot merge timp de patru săptămâni într-un schimb de experiență în Statele Unite ale Americii (SUA) datorită programului Benjamin Franklin Transatlantic Fellows. Această oportunitate are drept scop promovarea relațiilor dintre tinerii europeni și americani pentru a construi legături puternice și o conștientizare a valorilor comune. Programul constă dintr-o serie de prelegeri, discuții de seminar, prezentări și o gamă largă de ateliere practice, conduse de profesori și mentori.

Cursurile și activitățile organizate în sălile de clasă vor fi completate de implicări în serviciul comunitar, vizite la fața locului, activități sociale și culturale. De asemenea, participanții vor avea ocazia să viziteze familii americane pentru a aprofunda experiența asupra societății din SUA pe parcursul programului.

În timpul schimbului de experiență, tinerii vor avea posibilitatea să discute și alte subiecte, cum ar fi: practicile democratice, soluționarea conflictelor, abilitățile de comunicare, gândirea critică, toleranța și respectul pentru diversitate, conducerea tinerilor și mass-media. Institutul de vară Benjamin Franklin Transatlantic Fellows explorează, de asemenea, modul în care libertatea de exprimare oferă drepturi și impune responsabilități cetățenilor.

În acest an, programul va avea loc în campusul Universității Purdue din West Lafayette, Indiana. Toate costurile pentru participare vor fi acoperite de către organizatori.

# Candidații trebuie să aibă cetățenie moldovenească, să locuiască și să studieze permanent în Republica Moldova (rezidenții permanenți ai regiunii transnistrene pot fi considerați indiferent de cetățenie).
# Tinerii care au vârsta de 18 ani la momentul programului (născuți între 22 iunie 2005 și 21 iunie 2006).
# Persoanele eligibile pentru viza J-1 pentru SUA.
# Participanții la program trebuie să se întoarcă și să locuiască în Moldova timp de doi ani după la finalizarea programului.
# Candidații trebuie să cunoască limba engleză la un nivel înalt.
# După finalizarea programului, participanții trebuie să studieze la un liceu sau la o universitate în Moldova.
# Candidații trebuie să demonstreze potențial puternic de conducere și interes pentru relațiile transatlantice și diplomație.
# Participanții trebuie să aibă interes pentru a învăța cât mai multe despre SUA.
# Să demonstreze un nivel înalt de performanță academică, așa cum este indicat de note, premii sau recomandări din partea profesorilor.
# Să demonstreze angajament față de activitățile comunitare și extrașcolare;
# Candidații care au puțină sau nu au deloc experiență în călătorie sau studii în SUA.

La întoarcerea acasă, participanții implementează proiecte de servicii în comunitățile lor și prezintă un plan de proiect pentru absolvenții unei organizații care servesc în interesul tinerilor sau centrate pe tinerii din țara lor de origine.

Programul se va desfășura în perioada 22 iunie-20 iulie 2024.

Persoanele interesate pot completa acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 12 februarie. Pentru alte întrebări suplimentare și detalii puteți expedia un mesaj la adresa [email protected].

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md