brooke-cagle-uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

Asociația Presei Independente (API) și Campania STOP FALS! anunță un concurs de selectare a cinci tineri și tinere pentru a participa la un training internațional care va avea loc în orașul Rustavi din Georgia. Instruirea își propune să le ofere participanților o înțelegere cuprinzătoare a fenomenului dezinformării și a dezinformării anti-occidentale, inclusiv impactul acesteia asupra progresului democratic.

Activitatea se va desfășura în perioada 16-21 aprilie 2024, cu participarea tinerilor din Georgia, Armenia și Republica Moldova. Cursul va consta din două module:
# advocacy pentru alfabetizarea media și informațională: împărtășirea experienței V4 (Grupul de la Visegrád);
# training pentru traineri.

Participanții vor dobândi cunoștințe despre conceptele de alfabetizare media, vor dezvolta abilități de gândire critică, vor obține informații despre strategii și acțiuni de combatere a dezinformării. De asemenea, tinerii vor fi abilitați să desfășoare cursuri și alte activități pentru sporirea rezilienței informaționale în comunitățile lor.

# Trainingul va avea loc în localitatea Rustavi din Georgia, la Rustavi International Scout Center. Prezența este obligatorie în fiecare zi a cursului.
# Limba de lucru: engleza. Participanții trebuie să aibă un nivel mediu sau avansat de cunoaștere a limbii engleze.
# Cazarea participanților va fi asigurata la Rustavi International Scout Center, cu check-in pe 15 aprilie și check-out – pe 22 aprilie.
# Participanții vor fi cazați în camere a câte două-trei persoane.
# Micul dejun, prânzul, cina și pauzele de cafea vor fi asigurate de organizatori.
# Transportul internațional cu avionul și transportul local cu autobuzele de la/la aeroportul din Tbilisi, în/din localitatea Rustavi va fi asigurat.

La concurs pot depune dosarele:
# liderii de tineret;
# tineri care reprezintă diverse grupuri civile, organizații de tineret, organizații neguvernamentale;
# studenți ai instituțiilor de învățământ din Republica Moldova.
# candidații trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani (atinsă cel târziu pe 15 martie 2024) și cel mult 35 de ani.

# Persoanele interesate vor expedia un dosar cu următoarele acte:
— CV-ul;
— scrisoarea de motivare în formă liberă;
— confirmarea în formă liberă că ați atins majoratul și cunoașteți limba engleză la nivel mediu sau avansat. Nu este nevoie de certificat de cunoaştere a limbii engleze, este suficientă declarația pe propria răspundere.
# Termenul-limită pentru expedierea dosarului este 7 martie. Documentele vor fi expediate la adresa [email protected].

În funcție de rezultatele demonstrate în timpul trainingului, API va lua în considerare implicarea participanților din Republica Moldova în calitate de colaboratori ai Campaniei STOP FALS!.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md