scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash.jpg

Tinerii antreprenori din Republica Moldova pot beneficia de consultanță în afaceri datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeană. Programul „Erasmus pentru tinerii antreprenori” este destinat persoanelor care doresc să-și dezvolte afacerea și să-și îmbunătățească competențele. Participanții vor avea posibilitatea să învețe de la antreprenorii experimentați din țările Uniunii Europene.

Programul își propune să ajute tinerii să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a demara și/sau a conduce cu succes o mică afacere în Europa. Antreprenorii se vor întâlni și vor schimba cunoștințe și idei de afaceri cu un antreprenor cu experiență. Colaborarea presupune un stagiu care poate dura de la una șase luni. Acest schimb de experiență va fi finanțat parțial de Comisia Europeană.

În calitate de tânăr antreprenor, veți beneficia de formare la locul de muncă într-o întreprindere mică sau mijlocie. Aceasta va facilita demararea afacerii și va consolida noua întreprindere. De asemenea, participanții vor avea acces la piețe noi, cooperare internațională și eventuale posibilități de colaborare cu parteneri de afaceri din străinătate.

Programul încurajează participarea atât a persoanelor care intenționează să lanseze o afacere, cât și a antreprenorilor cu experiență.

Printre responsabilitățile tinerilor antreprenori se numără:
# să prezinte un plan de afaceri pentru viitoarea sa întreprinderea;
# să dezvolte un proiect de lucru/învățare pentru șederea lor în străinătate, inclusiv munca în sarcini de afaceri din viața reală;
# să semnează angajamentul Erasmus pentru tineri antreprenori;
# să acționeze ca ambasadori pentru program;
# să contribuie la stabilirea unei rețele de noi antreprenori.

Actele necesare pentru înregistrare sunt:
# CV;
# o scrisoare de motivare;
# un plan de afaceri în cazul tinerilor care vor lansa o afacere.

Regulamentul integral pentru această oportunitate îl puteți consulta mai jos.

În prezent, 54 de antreprenori moldoveni au participat la acest program, iar jumătate din schimburi au avut deja loc. România este destinația cea mai frecvent aleasă în rândul participanților moldoveni, iar peste 70 % dintre cei care au depus cereri pentru a beneficia de acest program sunt femei.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md