diez-share-facebook.png
Câștigătorii premiilor Pulitzer 2018. Articolele The New York Times şi The New Yorker despre scandalul abuzurilor sexuale asupra femeilor de la Hollywood şi din alte industrii din lume de la care a pornit mișcarea #MeToo au luat marele premiu.

The New York Times şi The New Yorker au obținut premiul Pulitzer la categoria „Servicii Publice” (“Public Service”) pentru articolele legate de abuzurile sexuale ale producătorului de la Hollywood Harvey Weinstein, scrie Quartz.

La categoria ”Jurnalism internaţional” premiul a fost câștigat de Reuters pentru dezvăluirile despre legăturile dintre preşedintele Filipine Rodrigo Duterte şi patrulele de poliţie însărcinate cu asasinate.

Publicaţiile The Times şi the Washington Post împart premiul pentru „Jurnalism naţional” („National Reporting”) pentru articolele referitoare la investigarea implicării Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite din 2016.

Premiul pentru „breaking news” a fost obţinut de reporterii de la publicaţia The Press Democrat din Santa Rosa, California, pentru materialele despre incendiile de vegetaţie care au devastat regiunile viticole din California în toamna anului trecut.

La categoria „jurnalism analitic”, The Arizona Republic şi USA Today Network au fost premiate pentru relatările despre zidul pe care preşedintele Donald Trump intenţionează să-l construiască la graniţa cu Mexicul.

Jurnaliştii Clare Baldwin, Andrew R.C. Marshall şi Manuel Mogato de la agenţia Reuters au primit premiul la categoria „jurnalism internaţional”, pentru dezvăluirile despre campania sângeroasă dusă de preşedintele Filipine Rodrigo Duterte în războiul contra drogurilor.

Fotoreporterii Reuters au câştigat premiul Pulitzer la categoria fotojurnalism, cu un material despre criza refugiaţilor rohingya din Myanmar.

Rapperul californian Kendrick Lamar a primit premiul Pulitzer pentru muzică cu albumul „DAMN.”, devenind primul cântăreţ de rap care câştigă prestigioasa distincţie.

Premiul Pulitzer pentru ficţiune a fost câştigat de romanul „Less”, de Andrew Sean Greer, care vorbeşte „despre îmbătrânire şi caracterul esenţial al iubirii.”

Premiile Pulitzer se acordă din 1917. Câştigătorii la categoria „serviciu public” primesc o medalie de aur, iar laureaţii celorlalte categorii câte 15.000 de dolari.

Preluat de la: diez.md