shutterstock_1895033431-scaled.jpg

Terapia Bowen, căci despre ea vom vorbi azi, este o tehnică de vindecare prin atingere. Tratamentul constă în mișcări delicate realizate cu ajutorul degetelor. Corpul se relaxează, iar prin atingerea anumitor puncte, organismul este „anunțat” că este momentul să își folosească propriile resurse.

Terapia Bowen acționează în primul rând asupra sistemelor nervos, osteo-articular și muscular. Prin intermediul terapiei se pot calma tensiuni musculare și articulare, se pot elibera nervi blocați de astfel de tensiuni, se pot trata probleme de coloană, genunchi, gleză sau umăr.

Afecțiuni în care se recomandă această terapie alternativă:

Citește și: Terapia Bowen: „Puterea de vindecare se află în fiecare dintre noi”

E indicat ca persoanele care doresc să încerce terapia Bowen să ceară sfatul medicului și să meargă la un cabinet acreditat. Un element important, despre care terapeutul tău nu ar trebui să omită să te atenționeze, este hidratarea optimă. Este indicat să consumi o cantitate suficientă de apă înainte și după fiecare ședință de Bowen.

De obicei, se face o ședință pe săptămână, care durează între 30 de minute și o oră, iar între ședințe corpul are răgazul să se trateze singur.

Terapia Bowen nu are riscuri pentru sănătate, fiind complet non-invazivă. Se recomandă pacienților de orice vârstă și gen, însă nu poate fi combinată cu alte terapii.

Terapia Bowen ar trebui asociată cu un stil de viață sănătos, o alimentație curată, consum suficient de lichide sănătoase și mișcare în fiecare zi, în limitele impuse de afecțiune și procesul de recuperare.

Citește și: Terapii alternative: vindecă sau sunt doar adjuvante?

Preluat de la: csid.ro