Încă de la începutul lui 2019 am vorbit despre tendinţe în modă şi frumuseţe, ce culori se poartă anul acesta, cum ne coafăm părul, dar mai ales cum trebuie să arate machiajul nostru, în special în ziua nunţii. Medicul estetician Iancu Morad ne atrage atenţia cu ultimele tendinţe care vor face furori în următorii doi ani, din punct de vedere estetic. Toate acestea au fost subiect de discuţie la IMCAS Paris, unul dintre cele mai mari şi renumite congrese de medicină şi chirurgie estetică din lume.

Femeile îşi doresc mai multe tratamente minim invazive

“Este clar că trăim în era tratamentelor şi intervenţiilor minim-invazive: fillere, botox, peeling sau lasere. Cererea de astfel de tratamente creşte vizibil de la un an la altul, pacienţii fiind foarte mulţumiţi de rezultate. Vorbim despre proceduri rapide, ce se pot face în timpul pauzei de prânz, sunt supranumite <lunch time treatments>. Nu sunt dureroase, au rezultate spectaculoase şi au preţuri din ce în ce mai accesibile. Nu mai trăim vremurile în care există un stigmat social la adresa persoanelor care apelează la aceste intervenţii estetice, drept dovadă se observă o creştere pe plan mondial a numărului de pacienţi bărbaţi, care de regulă erau până acum cei mai retincenţi”, spune medicul Iancu Morad.

Adio implanturi de mari dimensiuni. Se poartă sânii mai mici, cu aspect natural

“Spre deosebire de acum zece ani, pacienţii de azi caută clar un rezultat cât mai natural şi armonios. Cei mai mulţi îşi doresc acum o mică ajustare sau o mică modelare. Aceasta nu înseamnă că femeile nu vor mai apela la augmentarea mamară, din contră, o fac cu toată deschiderea şi încrederea, dar doresc proteze mai mici şi cu forme mai naturale pentru a obţine un rezultat cât mai natural, în armonie cu întreaga siluetă.  De asemenea, constatăm o creştere a cererii pentru tratamentele cu grăsime proprie. Dacă acum câţiva ani această procedură se aplica doar pentru a adăuga volum, astăzi vorbim mai mult despre un contur plăcut la nivel facial sau al diferitelor zone ale corpului şi nu despre volum în exces.”

<!–

Formul de quiz

–>

Tratamentele nişate

“Una dintre cele mai interesante tendinţe este cea a tratamentelor nişate, care se aplică pentru corectarea altor zone decât a celor tradiţionale. Creşte cererea pentru tratamente în zona buricului, în zona genunchilor dar şi zona lobului urechii. Există cerere de intervenţii pentru formarea gropiţelor (procedură numită bisectomie), dar şi de tratamente pentru zona dintre nas şi buze- modelarea arcului lui cupidon şi ridicarea buzei superioare prin metodă mini-chirugicală”, continuă medical esthetician.

Nu se mai merge la sală, se apelează la Body Contouring prin conturarea musculară

“Din ce în ce mai mulţi bărbaţi apelează la intervenţiile de modelare corporală, cum ar fi 6 pack, adică reliefarea celor 6 pătrăţele de la nivelul zonei abdomenului. Pentru acurateţea rezultatului, liposucţia clasică nu este suficientă şi trebuie să folosim tehnologii noi pentru a se ajunge la fineţea dorită. Acum în trend sunt aparatele ce folosesc tehnologii pe bază de radiofrecvenţă, cum este Body Tite sau aparate pe bază de ultrasunete”, spune medicul Iancu Morad.

Rejuvenarea intimă

“Un subiect de mare interes este reprezentat şi de tratamentele pentru rejuvenarea genitală, de la aparate laser pentru întărirea musculaturii vaginale (procedură cunoscută sub denumirea de “vaginal tightening”) până la tratamente cu produse injectabile, special concepute pentru modelarea organelor genitale”, declară specialistul.

Medicină regenerativă

“Un alt trend este să apelam la tratamente de regenerare şi antiageing cu celule proprii, adică celule din sânge, celule de grăsime şi celule stem. Drept urmare se înregistrează o creştere tot mai mare a cererii pentru tratamentele cu grăsime proprie şi celule stem. Dacă până acum câţiva ani erau posibile doar în cadrul instituţiilor medicale dotate cu laboratoare speciale (unde costul tratamentelor ajungea la peste 10.000-15.000 de euro), acum sunt accesibile la aproapre la orice cabinet prin noul sistem “Lipo Cube”, un dispozitiv prin care se poate prelucra grăsimea pacientului imediat după recoltare”, concluzionează specialistul.

Preluat de la: csid.ro