Google-Maps.jpg
Datele transmise de smartphone-uri pot fi folosite pentru a determina locația unei persoane. Telefoanele făceau acest lucru chiar și când serviciile de localizare erau oprite în meniul de setări și chiar dacă în telefon nu exista nicio cartela SIM. Mai mult, nu există momentan o opțiune de a dezactiva această practică.

Raport îngrijorător al celor de la site-ul de știri Quartz. Aceștia susțin că telefoanele Android au colectat informații de pe stâlpii de telefonie mobilă din apropierea lor și au împărtășit detaliile cu Google. Gigantul recunoaște practica însă susține că informațiile nu au fost stocate.

Google a declarat pentru cei de la Quartz că a colectat adresele turnurilor de telefonie mobilă timp de 11 luni pentru a îmbunătăți viteza și performanța livrării mesajelor. Reprezentanții companiei susțin că nu au încorporat niciodata Cell ID în sistemul de sincronizare a rețelei și că datele ar fi fost șterse imediat. Descoperirea, spun cei de la Privacy International, arată că utilizatorii nu pot controla ce fac smartphone-urile în fundal.

Preluat de la: diez.md