august-spectacol.jpeg

Teatrul Național „Mihai Eminescu” vă invită la o nouă premieră – „AUGUST: OSAGE COUNTY” de Tracy Letts, unul din cei mai cunoscuți dramaturgi americani, autor de scenarii de film, actor de teatru și film, figură proeminentă a teatrului american contemporan.

Spectatorii sunt invitați să asiste la o reuniune de familie. Într-un august torid, violet, o mamă bolnavă, alarmată de dispariția soțului său, Beverly Weston, își cheamă copiii și sora să revină acasă, în ținutul arid și bântuit de tornade, din Oklahoma. Un text faimos despre reversul întunecat al relațiilor de familie, despre coșmarul toxic în care ne putem scufunda în absența empatiei, a căldurii sufletești, despre înstrăinare și ambiții, despre ne-iubire și egoism.

Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie, ora 18.00.

Biletele le puteți cumpăra aici.

Echipa de creație:
regia – Alexandru Cozub;
traducerea – Anton Cucu;
scenografia – Iurie Matei;
pictor costume – Stela Verebceanu;
mișcarea scenică – Oleg Mardari.

În distribuție:
# Tatiana Lazăr;
# Iurie Negoiță;
# Margareta Pântea;
# Alexandru Leancă;
# Rusanda Radvan;
# Doriana Zubcu-Marginean;
# Ana Tkacenko;
# Angela Ciobanu;
# Nicu Suveică;
# Ghenadie Gâlcă;
# Corina Rotaru;
# Alexandru Pleșca;
# Valentin Zorilă.

„August: Osage County” a avut premiera pe Broadway, la Imperial Theatre, pe 4 decembrie 2007. Spectacolul a fost produs de Jeffrey Richards, Jean Doumanian, Steve Traxler, Jerry Frankel, Ostar Productions, Jennifer Manocherian, The Weinstein Company, Debra Black, Daryl Roth, Ronald Frankel, Marc Frankel, Barbara Freitag, Rick Steiner și Staton Bell Group.”

Preluat de la: diez.md