frumusete.jpg

Modul în care te speli pe faţă şi îţi cureţi tenul în general contează foarte mult pentru frumuseţea şi sănătatea pielii.

Iată câteva reguli de bază pe care trebuie să nu le uiţi vreodată:

1.  Utilizează un produs de curăţare blând, neabraziv, un săpun cu ph neutru sau un gel de curăţare care nu conţine alcool.

2.  Umezeşte-ţi faţa cu apă puţin călduţă şi foloseşte vârfurile degetelor pentru a aplica produsul de curăţare. Dacă foloseşti un prosop sau un burete rişti să te trezeşti apoi cu pielea iritată.

3.  Rezistă tentaţiei de a-ţi freca pielea, deoarece o poţi irita.

4.  Clăteşte cu apă puţin călduţă şi tamponează cu un prosop moale.

5.  Foloseşte apoi o cremă pentru hidratare dacă simţi că pielea este uscată sau apar mâncărimi. În jurul ochilor mişcările trebuie executate cu bândeţe, pentru că în aceste zone pielea este mult mai delicată.

6.  Spală-te pe faţă o dată dimineaţa şi o dată seara, dar şi atunci când transpiri excesiv. Dacă porţi frecvent ceva pe cap iar din această cauză transpiri des nu uita că transpiraţia îţi poate irita ulterior pielea. Spală pielea de transpiraţie imediat ce poţi.

7. Dacă foloseşti machiaj în timpul zilei, atunci seara demachierea este obligatorie. Foloseşte un demachiant sub formă de emulsie, sau un lapte demachiant, deoarece acesta este mai cremos dar nu şi vâscos şi în procesul de demachiere a tenului oferă prospeţime, supleţe şi catifelare pielii.
Rolul acestuia este de a îndepărta machiajul, surplusul de sebum şi impuritaţile depuse în timpul zilei. După demachiant se foloseşte loţiunea tonică care nu trebuie să fie astringentă şi nici să conţină alcool, rolul ei este de a restabili bariera de protecţie a pielii.

La final, nu uita că oricât de bine ai ştii să-ţi îngrijeşti pielea sau să-ţi alegi produsele cosmetice un rol important îl are stresul de zi cu zi. Găsirea unor modalităţi sănătoase de a gestiona stresul îţi poate ajuta şi pielea.

Unele boli, precum psoriazisul şi dermatita atopică, apar adesea pentru prima dată când cineva se simte cu adevărat stresat. De asemenea, stresul poate provoca şi apariţia altor afecţiuni ale pielii, acnee, eczemă, psoriazis şi rozacee.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la îngrijirea pielii sau probleme ale pielii, nu ezita să întrebi un dermatolog.

Preluat de la: csid.ro