protest.jpg

Fermierii din Regatul Țărilor de Jos au ieșit la protest pentru a-și exprimă furia față de eforturile guvernamentale de a combate poluarea cu azot printr-o reducere majoră a numărului de porci, bovine și găini, relatează The Guardian.

Oamenii atârnă flagul neerlandez cu susul în jos, în semn de solidaritate cu sectorul agricol, care va avea de suferit din cauza unei reduceri cu 30 % a efectivei de animale. Reducerea acesteia reprezintă o mișcare pentru a îndeplini obiectivele climatice.  

În ultimele săptămâni, fermierii au blocat centrele de distribuție a alimentelor cu sute de tractoare, au blocat drumuri și s-au prezentat în fața parlamentelor regionale și a caselor miniștrilor, în semn de protest. 

Protestele au loc după ce autoritățile din Țările de Jos au făcut publice detalii despre planul de reducere a poluării cu amoniac, oxizi de azot și protoxid de azot. Reducerea acestora are scopul de a proteja peste 150 de rezervații naturale. Conform precizărilor, sectorul agricol este cel care va suporta cea mai mare parte a scăderilor de emisii. 

Regatul Țărilor de Jos are a șaptea cea mai mare populație de animale din Uniunea Europeană și cea mai mare densitate a animalelor din Europa.

Preluat de la: diez.md