CORONAVIRUS.jpg
Cercetătorii din cadrul Universității Hong Kong au realizat un studiu despre condițiile în care noul coronavirus este mai activ sau care este temperatura la care acesta poate muri în doar câteva minute. Astfel, conform studiului, SARS-CoV-2 rămâne stabil la temperaturi de aproximativ 4 grade și este mai puțin rezistent la temperaturile înalte.

La temperatura de 4 grade, infecția poate dura până la două săptămâni, în timp ce la 70 de grade, coronavirusul poate muri în doar cinci minute, potrivit TASS. Potrivit raportului, la 22 de grade virusul rămâne activ aproximativ o săptămână, la 37 de grade – două zile, iar la temperaturi de peste 56 de grade infecția poate să dispară în mai puțin de 30 de minute, transmite digi24.ro.

SARS-CoV-2 rezistă de la câteva ore la câteva zile, în funcţie de suprafaţă. Astfel, cercetătorii din Hong Kong au stabilit că, pe hârtie, virusul rezistă mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, COVID-19 nu rezistă mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână.

De asemenea, noul virus poate rezista pe suprafața exterioară a măștilor medicale nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65 % umiditate).

Preluat de la: diez.md