424923137_906405051490508_1633584878468055711_n.jpg

Ești student sau elev în clasele liceale și vrei să te implici în promovarea educației financiare? Dacă răspunsul este da, atunci Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” te încurajează să devii ambasador în cadrul Campaniei Naționale de Educație Financiară, iar implicarea ta va fi recunoscută și răsplătită.

Inițiatorii campaniei își propun să selecteze și să instruiască mai mulți tineri dornici să devină ambasadori ai educației financiare și să-și ajute colegii să cunoască despre:
# ce înseamnă mijloacele financiare;
# cum să gestioneze mai bine banii pe care îi au;
# cum să evite înșelăciunile sau riscurile.

Oportunitarea este destinată persoanelor motivate, dornice să obțină cunoștințe teoretice și practice pentru înțelegerea principalelor produse și concepte financiare cum sunt: inflația, dobânda anuală efectivă, creditul de consum, leasingul financiar, asigurarea. După finalizarea instruirii, tinerii ambasadori vor obține abilitățile și cunoștințele necesare pentru promovarea educației financiare și vor dispune de instrumentele necesare, dar și mentorat din partea echipei Expert-Grup, pentru a ține o lecție de educație financiară pentru colegii lor.

# Studenți și elevi ai claselor liceale, interesați de promovarea educației financiare.
# Persoanele cu abilități analitice și de vorbire în public.

Instruirea își propune să contribuie la formarea ambasadorilor de educație financiară pentru a accelera diseminarea în rândul tinerilor a cunoștințelor de bază în domeniu. După finalizarea acestei activități, participanții vor primi distincția de „Ambasadori ai educației financiare” dacă își exprimă angajamentul de a preda o lecție la liceul sau universitatea la care învață sau au învățat.

Instruirea se va desfășura la sediul Expert-Grup, situat pe strada Vlaicu Pârcălab 3 din Chișinău. Activitatea va avea loc la începutul lunii martie (orietantiv pe 1 martie, în intervalul orar 10.00-16.00). Cheltuielile de transport, pauza de cafea și prânzul vor fi asigurate. Limba de instruire va fi româna. Ulterior, participanții vor avea acces la echipa de proiect pentru a clarifica toate întrebările și neclaritățile apărute în procesul de pregătire a lecției de educație financiară în propria localitate. 

La nivel de cunoaștere și înțelegere:
# informații privind cadrul legislativ și instituțional aferent sistemului financiar;
# cunoștințe în vederea înțelegerii principalelor concepte financiare;
# competențe în utilizarea celor mai răspândite produse financiare.

La nivel de aplicare:
# aptitudini de transpunere a cunoștințelor teoretice în situații practice;
# soluții în dezvoltarea unui comportament financiar responsabil;
# argumente în alegerea celor mai optime produse financiare.

La nivel de instrumente:
# setul de materiale informative și analitice;
# prezentarea-ghid a lecției de educație financiară;
# diploma de Ambasador al educației financiare semnată de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Banca Națională a Moldovei;
# recunoștința și aprecierea colegilor;
# un rucsac alături de alte materiale.

Doritorii sunt îndemnați să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 26 februarie, ora 18.00.

Cererea de aplicare vor fi evaluate în baza: 
# rezultatelor academice;
# activităților de voluntariat;
# interesului și entuziasmului de a promova educația financiară.

Totodată, procesul de evaluare va ține cont de asigurarea unei acoperiri teritoriale cât mai largi și de respectarea dimensiunii de gen. 

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md