Arta_Foto_Drochia-7.jpg
Având convingerea că spațiul este un mijloc de stimulare a creativității și că educația artistică are la bază nevoia de explorare și experimentare pentru dezvoltarea imaginației, a devenit o tradiție desfășurarea, la finalul anului academic, a unei tabere de vară pentru studenții Facultății de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Timp de 7 zile, studenții Facultății de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă ” din Chișinău au explorat spațiul artistic din orașul Drochia și și-au manifestat potențialul creator în domeniul fotografiei, a picturii și a graficii.

Tabăra de Arte Vizuale „Fotografie, Pictură, Grafică” a fost desfășurată la finalul lunii mai 2023, sub ochiul artistic al domnului Mihai Potârniche, Maestru în Arte din R. Moldova, Laureat al Premiului de Stat din R. Moldova, artist, fotograf și domnul Simion Zamșa, Maestru în Arte din R. Moldova, Laureat al Premiului de Stat din R. Moldova, conf. univ., artist plastic.

Evenimentul este organizat de către Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Drochia, în urma Acordului de colaborare dintre Direcția Cultură Drochia și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și cu suportul financiar al primăriei orașului Drochia.

Vernisajul lucrărilor realizate în tabără va avea loc la 27 august 2023, la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din orașul Drochia.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UPSC. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Preluat de la: diez.md