stopfals.jpg
Asociația Presei Independente (API) a lansat Aplicația StopFals pentru telefoanele mobile, care funcționează în sistemele de operare Android și iOS. Descărcând această aplicație, utilizatorii vor primi toate informațiile și produsele Campaniei împotriva informației false și tendențioase STOP FALS!, desfășurată de API în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent și Asociația Telejurnaliștilor Independenți din Moldova, alte informații relevante despre falsurile mediatice.

De asemenea, consumatorii de produse media vor putea semnala difuzarea informațiilor care, în opinia lor, sunt false sau distorsionate, iar echipa API le va verifica. Aplicația StopFals este dotată cu un modul de tip „Alert” care de fiecare dată înștiințează sonor deținătorul telefonului mobil despre informațiile noi publicate pe site-ul www.api.md în cadrul Campaniei împotriva informației false și tendențioase STOP FALS!.

Pe pagina de start, în partea de jos a aplicației, funcționează un buton de acces la un alt modul, prin care utilizatorii pot semnala cazurile de difuzare în mass-media a unor informații false sau distorsionate. Posesorul telefonului mobil trebuie să introducă în caseta afișată câteva date de contact și să anunțe materialele jurnalistice care conțin informații false, explicând de ce acestea nu corespund adevărului. Mesajele vor fi recepționate și verificare de echipa API, care va difuza comunicate despre sesizările primite și rezultatele verificării acestora.

Aplicația StopFals poate fi descărcată gratuit de pe site-urile www.play.google.com (pentru telefoane cu sistem de operare Android) și www.itunes.com (pentru telefoane cu sistem de operare iOS).

1#. Descarcă aplicația StopFals de pe sistemul de operare Android
2#. Descarcă aplicația StopFals de pe sistemul de operare iOS
Campania împotriva informației false și tendențioase STOP FALS![1] este realizată de Asociația Presei Independente (API) în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația Telejurnaliștilor Independenți din Republica Moldova (ATVJI) în scopul diminuării efectelor şi a impactului informaţiei propagandistice şi manipulatorii care distorsionează realitatea, difuzate pe diferite căi de comunicare de către instituţii mass-media şi unele structuri controlate politic. Activitățile campaniei contribuie la dezvoltarea capacităților cetățenilor moldoveni de a analiza critic informațiile recepționate.

Preluat de la: Diez.md