suc-mere-fructe.jpg
Mâncarea – una dintre necesitățile noastre de bază, dar și o expresie concretă a apartenenței noastre la o anumită etnie, cultură sau națiune. Transformată în artă, mâncarea ne adaugă nu doar energie, ci și extaz, plăcere, savoare, fără de care existența noastră ar fi fadă, lipsită de gust. De-a lungul istoriei, mâncarea și-a câștigat un loc sub soare devenind dintr-o simplă necesitate într-un joc subtil de rafinament și sensibilitate. Fiind un domeniu atât de vast, echipa magazinului online METRO Zakaz a decis să ofere cinci curiozități inedite cu și despre mâncare, în rândurile ce urmează.


Sucul de mere – un aliat puternic împotriva bolii Alzheimer și Parkinson

Te-ai obișnuit să bei suc de mere proaspăt? Bine faci, deoarece a fost deja demonstrat că acesta este un aliat puternic în combaterea bolii Alzheimer. Se pare că acesta a oferit rezultate îmbucurătoare în formarea așa-numitelor legături neurotransmițătoare acetilcoline. Astfel, creierul își menține tonusul și puterea de comunicare dintre diferite porțiuni, diminuând considerabil ritmul de îmbătrânire.

Totodată, studiile au demonstrat și efectul pozitiv al sucului de mere în prevenirea bolii Parkinson, grație conținutului bogat în fibre a acestuia.

Uleiul de măsline extravirgin te salvează de artrita reumatoidă

Cu toții ne-am obișnuit că uleiul de măsline extravirgin este bun de pus doar în salate. Într-adevăr, este cel mai bun dressing pentru salată, dacă îl completezi cu un pic de lămâie, dar trebuie să știi că acesta mai este bun și pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă, o afecțiune de care suferă atât cei tineri, cât și cei vârstnici. Uleiul de măsline reușește să scadă considerabil stresul oxidativ din articulații și să îmbunătățească markerii inflamatori.

<!–

–> <!–

–>

America – cel mai mare producător de carne de vită

Îți place carnea refrigerată sau proaspătă de vită? Trebuie să știi că majoritatea producției mondiale de carne de vită vine tocmai din America. Statele Unite ale Americii sunt pe poziția numărul doi în importuri și pe patru – în exportul de carne de vită. Impresionant, nu?

Condimentele – un element indispensabil din alimentația ta

Se spune că zeii Olimpului au dăruit lumii condimentele, dar indiferent de originea lor mai mult sau mai puțin divină, acestea sunt indispensabile, iar țara care deține monopolul absolut asupra producției de condimente este India, cu o cifră de circa 1.600.000 tone, iar cel mai vândut condiment este piperul, datorită caracterului său universal.

Prăjiturile cu răvașe vin din… San Francisco

Încheiem topul curiozităților noastre cu o noutate care probabil te va întrista. Știi acei biscuiți cu răvașe? Credeai că sunt o invenție pur chinezească? Din păcate sau din fericire, acestea au luat naștere în orașul american San Francisco, unde pentru prima dată au fost servite în restaurantul unor emigranți japonezi.

Savurează felurile de mâncare preferate din cele mai proaspete produse pe care le poți găsi oricând pe rafturile magazinului online METRO Zakaz. Comandă și primește acasă coșul cu bunătăți proaspete.

Preluat de la: diez.md