stela-popescu-a-murit.jpg

Actriţa Stela Popescu a murit. Actriţa de  81 de a fost găsită moartă în propria casă. Vecinii s-au panicat pentru că actriţa nu răspundea la uşă. Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme.

Actriţa şi-a găsit sfârşitul în urma unui stop cardio respirator. În cazul unui stop cardio-respirator, orice secundă care trece fără ca inima să pompeze sânge poate însemna viaţă sau moarte. Şansele de supravieţuire cresc dacă se începe imediat resuscitarea.

Stopul cardiac reprezintă oprirea bruscă a activităţii mecanice a inimii, stare ce duce la oprirea circulaţiei sângelui, sânge care nu mai irigă organele vitale, privându-le de oxigen. Astfel, stopul cardiac netratat poate duce la deces.

Actriţa a trăit intens, atât în faţa scenei, cât şi în spatele ei. Alături de Alexandru Arşinel, cunoscuta actriţă a format, timp de 40 de ani,  unul dintre cele mai reuşite cupluri de revistă.

Stela Popescu  iubea viaţa şi trece întotdeauna peste momentele grele cu zâmbetul pe buze. Pierderea soţului ei, Puiu Maximilan, care i-a stat alături 29 de ani, a fost unul dintre momente care a marcat-o. Stelea Popescu îşi amintea întotdeauna cu dragoste despre  chimia aceea specială care le-a marcat relaţia. Despre secretul unui mariaj fericit, actriţa spunea că „trebuie să-ţi aştepţi bărbatul cu dragoste – că se simte de la intrare, când a deschis uşa să simtă că-l iubeşti sau că nu-l iubeşti. Să fii curată, să fii cochetă, dar simplă acasă. Şi el să fie relaxat, şi lui să-i fie bine acasă, nu să-i creezi starea aia de înţepeneală.

Stela a adoptat alături de soţul ei şi o fată, Doina, fosta soţie a actorului Radu Gheorghe.

Preluat de la: csid.ro