shutterstock_2276329321-scaled.jpg

În sezonul rece, pielea noastră are nevoie de îngrijire suplimentară pentru a rămâne hidratată și sănătoasă.

Despre cele mai eficiente metode pentru un ten strălucitor chiar și în ciuda temperaturilor cu minus, ne vorbește Dr. Amalia Anghel, medic primar Dermatovenerologie în cadrul Skinmed Clinic.

La temperaturi scăzute de iarnă, anumite condiții și factori pot contribui la deshidratarea pielii, afectând diferite categorii de persoane. Iată care sunt cele mai predispuse grupuri la deshidratarea pielii în sezonul rece:

Persoanele cu ten uscat sau sensibil: Aceste tipuri de piele au deja o tendință naturală de a se deshidrata mai ușor. Temperaturile scăzute, vântul și expunerea la căldură artificială pot accentua această predispoziție și pot duce la pierderea excesivă de umiditate din piele.

Persoanele în vârstă: Pe măsură ce îmbătrânim, pielea tinde să devină mai subțire și mai puțin capabilă să rețină umiditatea. Factorii externi precum temperaturile reci și vântul pot agrava deshidratarea și pot accentua apariția liniilor fine și a ridurilor.

Persoanele cu afecțiuni ale pielii: Persoanele care suferă de afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita atopică sau psoriazisul, pot avea o barieră cutanată afectată, ceea ce face pielea mai vulnerabilă la deshidratare.

Muncitorii expuși la condiții extreme: Ocupațiile care implică expunerea prelungită la temperaturi reci sau umede, cum ar fi lucrătorii din construcții sau cei din domeniul agricol, pot avea pielea afectată în mod semnificativ de condițiile meteorologice.

Persoanele care petrec mult timp în încăperi încălzite: Sistemele de încălzire centrală sau alte surse de căldură interioară pot reduce umiditatea în aer, ceea ce poate duce la deshidratarea pielii pentru cei care petrec mult timp în interior.

Persoanele care utilizează frecvent săpunuri agresive sau produse de curățare: Anumite produse de curățare, în special cele care conțin agenți de uscare sau substanțe chimice puternice, pot înlătura uleiurile naturale ale pielii, contribuind astfel la deshidratare.

Unul dintre cele mai eficiente tratamente atunci când suferim de piele deshidratată, crăpată este cel care implică microdermabraziunea umedă, un proces care permite penetrarea în derm a unor substanțe-miracol pentru hidratare. Printre acestea aș aminti OxyGeneo, un tratament facial revoluționar care combină exfolierea și oxigenarea pentru a revitaliza și restabili strălucirea pielii. Disponibil în clinicile de specialitate, acest tratament se adaptează cu succes tuturor tipurilor de ten, inclusiv celor sensibile sau predispuse la probleme precum cuperoză sau rozacee.

Exfoliere delicată: Tehnologia specială exfoliază eficient stratul superior al pielii, îndepărtând celulele moarte și stimulând regenerarea celulară.

Infuzie de nutrienți: OxyGeneo livrează substanțe nutritive esențiale prin intermediul unui ser specializat, incluzând vitamine, antioxidanți și acid hialuronic, pentru a hrăni și hidrata pielea în profunzime.

Oxigenarea tenului: Reacția chimică eliberează dioxid de carbon, stimulând circulația sanguină și îmbunătățind oxigenarea pielii.

Stimularea producției de colagen: Prin exfoliere și infuzia de nutrienți, OxyGeneo ajută la diminuarea ridurilor și la obținerea unui aspect mai ferm și mai tânăr.

Tratamentul este bifazic, implicând aplicarea unui gel nutritiv și utilizarea unei capsule minerale pentru exfoliere delicată. Rezultatul: o piele mai luminoasă și mai uniformă, cu efecte vizibile încă de la prima ședință. Specialiștii folosesc tipul de capsulă potrivit nevoilor fiecărui ten, Neorevive fiind indicat în cazul tenului tern și profund deshidratat. Aceste capsule rejuvenează pielea în profunzime, îmbunătățind echilibrul și textura acesteia. OxyGeneo se dovedește eficient în tratarea rozaceei și cuperozei, dar și a altor probleme ale pielii precum îmbătrânirea, ridurile fine, pielea ternă, petele pigmentare, porii dilatați și deshidratarea.

O altă soluție în cazul pielii deshidratate este un anumit tip de acid hialuronic și anume Juvederm Volite, care reprezintă un tratament injectabil inovator pentru îmbunătățirea calității pielii, de hidratare pe termen lung din tehnologia Vycross a companiei Allergan. Acesta crește instant densitatea straturilor epidermice, hidratând pielea în profunzime și având un efect imediat de prospețime și rejuvenare.

Aspect natural de durată: O singură procedură corectează ridurile fine și menține elasticitatea naturală a pielii timp de cel puțin 9 luni.

Rezultate vizibile rapid: Acționând ca un booster, rezultatele pot fi vizibile imediat după injectare și persistă pentru o perioadă îndelungată.

Confort pe durata procedurii: Injectarea cu un ac foarte fin și conținutul de lidocaină asigură un grad ridicat de confort și o perioadă scurtă de recuperare.

Acest acid este potrivit pentru orice tip de ten și pentru pacienții care doresc îmbunătățirea calității, luminozității și fermității pielii. Juvederm Volite se adresează fotoîmbătrânirii, persoanelor aflate la perimenopauză și poate fi utilizat pe față, gât, zona decolteului și mâinilor.

Citește și: Cum să îți îngrijești pielea iarna? Dr. Amalia Anghel: “Prevenția este cea mai sănătoasă formă de a evita orice afecțiune a pielii”

Preluat de la: csid.ro