calling-mom.jpg
În contextul creșterii numărului de focare şi de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus) în regiunile de nord ale Republicii Italiene, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetățenilor Republicii Moldova aflați în această țară să respecte cu strictețe indicațiile autorităților italiene referitoare la situația epidemiologică de moment.

Ministerul italian al sănătății a pus la dispoziție, pe portalul dedicat (salute.gov.it/nuovocoronavirus), lista de întrebări și răspunsuri, sfaturi pentru călători și recomandări pentru a diminua riscul de expunere sau de transmitere a virusului. De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se comunică informații în limbile italiană, engleză și chineză.

Prin urmare, persoanele sunt rugate să se abțină de la călătorii, de la frecventarea locurilor publice, să iasă din casă doar în cazurile de strictă necesitate, precum şi să întreprindă acțiunile necesare referitoare la igienă şi dezinfecție. La fel, întru evitarea aglomerațiilor şi expunerii la riscurile de infecții pe perioada respectivă, conaționalii sunt rugați să se adreseze pentru servicii consulare doar în cazuri de urgență şi situații excepționale la Consulatele Republicii Moldova din Milano și Padova.

În acest sens, MAEIE reiterează că cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistență consulară de urgență la următoarele numere de urgență:

Ambasada Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091;

Consulatul General de la Milano: +393206108989;

Consulatul din or. Padova: +393805905331;

Centrul de Apel al MAEIE: 080 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

De asemenea, pot interacționa cu autoritățile responsabile prin email: [email protected] sau Skype: callcenter-moldova.

Preluat de la: diez.md