Deși pare cel mai bun loc pentru a depozita legumele, mai ales pe timpul verii, află că nu toate se comportă bine la temperaturi scăzute. În cazul acesta, nu poți păstra cartofii la frigider, iar asta pentru că poți dezvolta diverse probleme de sănătate.
În primul rând, depozitați la frigider, crește cantitatea de zahăr pe care o conțin, ceea ce îi face să devină mai dulci și, în același timp, se produce și o reacție chimică prin care crește acrilamida, un compus care apare atunci când cartoful este copt, prăjit sau fiert.
Cartofii trebuie depozitați la temperatura camerei, în locuri întunecate din bucătărie pentru a-și menține totuși prospețimea. Atunci când îi depozitezi la temperatura camerei, asigură-te că îi ții într-un coș, o pungă de hârtie, o cutie de carton sau un dulap acoperit, dar bine ventilat. Astfel, cartofii pot rezista până la două săptămâni dacă sunt depozitați la temperatura camerei.
Dacă sunt tăiați, mai mult de 24 de ore nu rezistă. Dar dacă vrei să reziste mai mult timp după ce i-ai tăiat, ține-i într-un bol cu apă rece și pune-i în frigider.
Citește și În ce să ții cartofii ca să nu încolțească. Ai nevoie doar de un produs care costă aproximativ 1 leu
Este bine să ții cont și că ar trebui să-i ții la distanță de alte fructe și legume, iar asta pentru că unele dintre ele emit un gaz numit etilenă, un hormon de creștere care grăbește procesul de coacere a fructelor și legumelor. Bananele se numără printre fructele care emit acest gaz, iar dacă vorbim de legume, ține cartofii departe de ceapă pentru a nu se forma această reacție chimică.
Foto: shutterstock
Preluat de la: csid.ro