pixel.png

Comunicarea cu partenerul despre viaţa sexuală este un aspect crucial, iar în urma unui nou studiu s-a ajuns la concluzia că pentru a avea parte de partide de sex mai intense este recomandată comunicarea, atât înainte de a ajunge sub aşternuturi, cât şi după.

Atunci când unul dintre parteneri nu este satisfăcut în dormitor poate avea tendinţa să înşele, să se plictisească de rutină şi, eventual, să experimenteze ceva nou. Concluzia din urma studiului: cu cât există mai multă comunicare în dormitor, cu atât şansele ca partenerii să fie satisfăcuţi din punct de vedere sexual sunt mai mari. Astfel, nu vei mai avea nevoie de noi experienţe şi nici nu vei mai tânji după acea plăcere extremă.

Cercetătorii au analizat vieţile sexuale ale 398 de persoane, studiul fiind publicat ulterior în Journal of Sex & Marital Therapy. Participanţii la studiu au fost nevoiţi să răspundă la întrebarea ”Comunicarea în timpul sexului -atât verbală, cât şi nonverbală- prezice ”satisfacţia sexuală?”, iar rezultatul a arătat că, de fapt, între cele două există o legătură.

<!–

Formul de quiz

–>

În urma acestor rezultate, autorii studiului au realizat că beneficii pentru relaţia dintre parteneri, dar şi pentru viaţa sexuală poate aduce chiar şi comunicarea în timpul sexului. Tipul de comunicare din timpul sexului, preferat de parteneri, se alege întotdeauna în funcţie de personalitate.

De exemplu, din moment ce multe cupluri nu se simt confortabil în privinţa comunicării directe, verbale, despre plăcerea sexuală în timpul sexului (fiind chiar recomandată de terapeuţi şi consilieri), comunicarea nonverbală poate fi folosită pentru a sugera plăcerea sau pentru a intensifica satisfacţia din timpul actului sexual. Autorii studiului recomandă ca partenerii să uite de clasicul scenariu şi să fie mai creativi în dormitor.

Preluat de la: csid.ro