brand.jpg
Se spune că brandul personal este singura calitate cu adevarat valoroasă. Nu este ușor să îl crești până la un nivel puternic, ci necesită multă muncă. Totuși, dacă reușești să faci acest lucru, poți ajunge să câștigi și mulți bani din propriul tău brand. Dacă înveți câteva lucruri esențiale, ar putea fi mai simplu decat pare, scrie wall-street.ro.

Există câteva lecții importante de care ar trebui să ții cont atunci când te gândești serios la creșterea brandului personal și chiar la monetizarea acestuia. Iată ce recomandă specialiștii entrepreneur.com:

#1. Devino expert în ceva

Când vine vorba de a te identifica pe anumite nișe, nu există limite. Dacă reușești să devii expert în ceva, rezultatele imediate te pot surpinde. Iar când vine vorba de domeniul în care să te experimentezi, cu cât găsești ceva cât mai ciudat sau mai neobișnuit, cu atât mai bine. Oricum, cheia este să te asiguri că ești cu adevărat expert.

#2: Împarte gratuit cu alții cunoștințele tale

Nu trebuie să te aștepți că oamenii vor plăti pentru expertiza ta, dacă nu ești deja recunoscut ca expert într-un anumit domeniu. Însă, cum începi să le arăți că te pricepi foarte bine și celor care nu te cunosc? Imparte gratuit cunoștințele tale. E-book-urile sau cărțile în PDF sunt un bun punct de start. Poți folosi și canalele social media pentru a împărtăși experiența și cunoștințele tale.

#3. Creează un produs sau un serviciu

Dacă îți dorești cu adevărat ca brandul tau personal să ia avânt și să înceapă să producă și bani, ar trebui să creezi un produs sau un serviciu pe care să îl poți vinde celor care își doresc să devină experți în domeniul ales de tine. Poți, de asemenea, să folosești social media pentru a promova proiectul tău și pentru a arăta și altora succesul tău.

#4. Continuă să lansezi produse și servicii. Ajută la brandul personal

După ce începi să vezi ce își doresc alții să găsească în domeniul tău de activitate, poți începe să lansezi și alte produse și servicii, pentru a îi ajuta pe cei care vor să aiba succes pe nișa ta. De asemenea, poți să crești și prețurile în baza cererii, cât timp poți demonstra că prețul inițial era subevaluat. Cu cât reușești să aduci mai mult conținut și instrumente valoroase, cu atât mai bine.

Deși simple, lecțiile de mai sus pot fi un ajutor real atunci când vrei să îți crești brandul personal, pot să te ajute la factorul diferențiator și poți începe să faci chiar și banii la care visezi.

Preluat de la: Diez.md