pixel.png

Vara aduce cu sine nevoia de a merge la mare şi de a sta tolăniţi pe plajă cât mai mult timp cu putinţă.

Desigur, atunci când avem copii, sarcinile noastre se triplează şi timpul de relaxare în sine se micşorează.

Iată câteva sfaturi de care să ţii cont pentru următoarea ta excursie la plajă cu cei mici!

<!–

Formul de quiz

–>

 

Cum să ai o vacanţă reuşită la mare cu copiii 

1. Mergeţi pe plajă foarte devreme sau pe seară.

Fie alegi să luaţi micul dejun la plajă, dacă ştii că pur şi simplu nu te poţi înţelege cu cei mici prea devreme, fie o laşi pe mai târziu şi mergeţi seara. Ideea este să evitaţi să petreceţi o mare bucată de timp pe plajă în mijlocul zilei, când razele UV sunt mai puternice

2. Stăpâneşte arta utilizării emulsiei cu protecţie solară.

Cea mai bună metodă de a aplica SPF (atât pentru copii, cât şipentru  adulţi) este de a aplica un strat susbtanţial pe tot corpul, atunci când eşti goală, acasă (la fel şi copiii). Aveţi răbdare ca stratul să intre bine în piele înainte de a vă îmbrăca şi voila – sunteţi gata de plajă!

3. Foloseşte telefonul.

Setează cronometrul pentru aplicarea de protecţie solară, spune bloggeriţa Audra Krieg (fondatorul Outer Banks Mom – site despre viaţa şi peripeţiile unei mame cu trei copii).

4. Construieşte propria ta oază.

Poate că în zilele de mult apuse erai obişnuită să mergi la plajă fără o umbrelă, dar acum, că ai copii, trebuie să construieşti o fortăreaţă de umbre. Este important să aveţi suficient spaţiu pentru ca toată lumea să fie pe deplin protejată în timp ce mănâncă şi se joacă.

5. Pune-i o umbrelă de ploaie în mână.

În ciuda eforturilor noastre, cel mai adesea copiii vor refuza ferm să poarte pălărie, aşa că o umbrelă de ploaie mare ar putea rezolva problema. Uneori li se pare amuzant să o care după ei când se deplasează în locuri fără umbră – poţi face din asta un adevărat joc şi o provocare pentru cei mici!

6. Tratează-ţi maşina ca pe o insulă pustie.

Lasă sticluţele de apă pline cu apă îngheţată în maşină. Vei avea băuturi reci care te aşteaptă la sfârşitul zilei şi nu vei recurge la cumpărarea apei îmbuteliate.

7. Sari peste scaune.

Ar fi bine să le laşi acasă când copiii sunt tineri şi activi şi mai mult de atât, este aproape imposibil oricum să reuşeşti să stai jos atunci când copiii tăi sunt efectiv argint viu.

8. Descoperă prosoapele turceşti.

Prosoapele din Turcia sunt prosoape plate (uneori numite prosoape de caşmir, hammam sau fouta), care ocupă mult mai puţin spaţiu în sacul de plajă decât omologii lor de rând. Dar ai încredere în noi, prosoapele turceşti sunt destul de moi pentru a face copiii să se simtă confortabil după o baie.

9. Încearcă o geantă de plajă rezistentă la nisip.

O geantă de plajă cu plasă este indispensabilă: nisipul trece chiar prin ea şi poţi vedea ce este înăuntru. Sacul de balenă din plasă are buzunare pentru toate uneltele.

10. Nu uita să iei după tine un ciocan.

Acest instrument îţi va fi la îndemână şi te va ajuta să poţi scoate umbrela din nisip sau cortul, precum şi să le îngropi foarte bine, astfel încât să nu ai constant probleme cu vântul!

11. Gustări rezistente la nisip.

Sună ciudat, însă… Alege fructe care pot fi spălate în cazul în care se murdăresc de nisip – precum strugurii sau fructele de pădure! Ai grijă ca sandvişurile să fie ambalate individual, astfel încât să nu fie nevoie de contact direct cu mâinile nisipoase!

12. Hidratare, hidratare, hidratare.

Acest lucru este valabil atât pentru micuţii tăi, cât şi pentru tine. Soarele deshidratează şi ultimul lucru de care ai nevoie la plajă este accelerarea deshidratării corpului. Din acest motiv, nu uita să iei după tine foarte multă apă şi să consumi de două ori mai mult decât ai consuma în mod normal!

Preluat de la: csid.ro