pixel.png

Încep să-mi dau seama că în anul lui 2019, sexul anal (de fapt, orice ţine de sex) încă este un subiect tabu în ciuda faptului că în activitatea sexuală câştigă mult teren. Multe cupluri aleg să practice acest tip de sex şi foarte important mi se pare să cunoască şi să înţeleagă care sunt riscurile la care se expun, ce au de câştigat, dar şi cât de importantă este igiena şi pregătirea pentru acest tip de sex. Potrivit Healthline, popularitatea sexului anal creşte în rândul cuplurilor sub 45 de ani, dintre care, 36% femei şi 44% bărbaţi susţin că au avut parte de sex anal cu un partener de sex opus.

Probabil te gândeşti să sexul anal presupune doar penetrarea cu un penis, dar există multe alte opţiuni, precum degetele sau jucăriile sexuale precum vibratoarele, dildo-urile sau butt plug-uri. Ca oricare altă activitate sexuală, sexul anal este destul de sigur, doar că necesită o pregătire amănunţită şi mai multă comunicare decât restul tipurilor de sex.

Ce trebuie să ştii despre sexul anal

Dacă sexul anal ţi-a stârnit curiozitatea este foarte important să fii pregătită pentru următoarea aventură în dormitor. Dacă ţii cont de câteva aspecte importante vei reduce riscurile apariţiei bolilor sau accidentărilor.

<!–

Formul de quiz

–>

Spre deosebire de vagin, anusul are nevoie de foarte mult lubrifiant. Vaginul este ”o minune naturală” să-i spunem aşa. Atunci când o femeie este excitată, vaginul se lubrifiază singur, în timp ce anusul nu are această capacitate, ceea ce înseamnă că trebuie să te ocupi personal de acest aspect. Penetrarea fără lubrifiant poate afecta ţesutul delicat din interiorul anusului, care poate duce la durere şi sângerare.

Spre deosebire de pereţii vaginali, pereţii din interiorul anusului sunt mai sensibili. Ţesutul din zona anusului acţionează ca o barieră protectoare a tractului digestiv, cel din interior fiind mai subţire, mai delicat şi mai predispus sângerării în urma penetrării. Astfel se pot transmite infecţii, virusuri şi bacterii între parteneri, chiar dacă nu suferă de boli cu transmitere sexuală.

Asemănător vaginului, anusul are un muşchi care trebuie relaxat pentru a permite o penetrare confortabilă. Sfincterul anal acţionează ca o poartă către rect, în cazul sexului anal fiind nevoie ca acest muşchi să se relaxeze. Pe lângă faptul că plăcerea va fi mai mare, se reduce riscul apariţiei disconfortului.

Asemănător vaginului, anusul adăposteşte bacterii. Bacteriile care trăiesc în jurul anusului pot fi răspândite cu uşurinţă dacă nu are loc o igienizare corectă după penetrarea anală. Dacă folosiţi un prezervativ, întotdeauna înlocuiţi-l cu unul nou dacă vă gândiţi să reveniţi la sexul vaginal. În cazul în care prezervativul nu este prezent, spălatul pe mâini şi penis este esenţial. Bacterii precum hepatita A şi E.coli se pot răspândi în urma practicării sexului fără o igienă corespunzătoare.

Cele mai frecvente întrebări despre sexul anal

Multe femei îşi pun numeroase întrebări în privinţa sexului anal aşa că, iată care sunt cele mai commune:

Doare? Da şi nu. Dacă este practicat corect, poate fi o experienţă plăcută, iar dacă nu, este posibil ca prima oară (sau chiar după mai multe încercări) să simţi disconfort. Trebuie să ai răbdare, iar dacă senzaţia este insuportabilă, opreşte-te imediat şi roagă-ţi partenerul să folosească o jucărie sexuală sau degetul pentru a te acomoda cu senzaţia.

Este normală sângerarea? Din nou, da şi nu. Este posibil să te confrunţi cu sângerări după prima experienţă, dar acestea nu ar mai trebui să apară cu următoarele partide. Dacă sângerarea se agravează cu fiecare penetrare, vorbeşte cu un medic.

Va afecta capacitatea de a-ţi face nevoile? În timpul actului sexual sau chiar imediat după vei simţi o nevoie urgentă de a merge la toaletă, dar sexul anal nu va afecta acest obicei natural. Şi, în ciuda miturilor, nici nu vei confrunta cu incontinenţa anală.

Sexul anal: riscuri la care te expui

Transmiterea infecţiilor. Infecţiile şi bolile care pot fi transmise în timpul actului sexual vaginal (HIV, gonoree, chlamydia şi herpes) pot fi transmise chiar şi în timpul sexului anal. De fapt, din acest punct de vedere, sexul anal prezintă cel mai mare risc atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, fiind de 13 ori mai periculos în cazul infecţiei cu HIV decat în cazul sexului normal.

Perforaţii de colon. Nu este tocmai un aspect comun, dar penetrarea anală poate duce la perforarea colonului, fiind nevoie de intervenţie chirurgicală, în special dacă se prezintă sângerări severe şi dureri abdominale. Bineînţeles, în această situaţie vizita la medic reprezintă o urgenţă.

Hemoroizi. În timpul sexului anal pot fi iritaţi hemoroizii deja existenţi.

Obiecte din casă care pot fi folosite în sexul anal

  • Lumânări. În funcţie de formă şi dimensiune, lumânările pot deveni obiecte sexuale ideale în cazul unei partide de sex. Unele dintre ele pot fi fragile aşa că, ai mare grijă să nu se rupă.
  • Fructe şi legume. Optează pentru alimente ceva mai solide şi care să aibă o suprafaţă netedă. Ideal ar fi să pui un prezervativ peste pentru a evita apariţia anumitor infecţii.
  • Gheaţă. Cel mai probabil, gheaţa este unul dintre cele mai sigure obiecte pe care le ai în casă (câtă vreme apa este curată). Poţi folosi cuburi de gheaţă sau, de ce nu, o formă asemănătoare unui dildo.
  • Tampon. Nu se ştie cât este de sigur, dar există persoane care aleg să le folosească, iar asta datorită formei care corespunde perfect. Din păcate, de cele mai multe ori sunt realizate din materiale care pot fi introduce bacterii în corp.
  • lingură de lemn. În general, lemnul este un mediu ideal pentru bacterii aşadar, asigură-te că este curăţată bine înainte.

Preluat de la: csid.ro