inside-the-cia.jpg
La câteva săptămâni după ce agenţia americană şi-a făcut apariţia pe Instagram, CIA se dezvoltă din nou în mediul online, de data aceasta printr-un site creat pe dark web. Acest nou site al CIA va rula pe reţeaua Tor (cel mai mare browser care permite accesul la dark web), cunoscută pentru activităţile criminale care sunt întreprinse cu ajutorul ei, scrie adevărul.ro.

Agenţia americană speră să folosească reţeaua anonimă pentru a primi informaţii şi ponturi, iar Tor (The onion relay) este perfectă pentru acest lucru. Mesajele trimise prin intermediul acestei reţele fac ca localizarea emiţătorului şi receptorului unei anumite informaţii să fie extrem de dificilă.

Site-ul va oferi şi alte lucruri utilizatorilor, care vor putea aplica pentru un loc de muncă în cadrul agenţiei sau vor putea verifica The World Factbook – un fel de enciclopedie online care conţine informaţii despre guvernele, economiile şi oamenii din jurul lumii.

Crearea lui Tor a fost sponsorizată de guvernul Statelor Unite, iar reţeaua este folosită de agenţii SUA pentru a-şi ascunde identitatea în timpul operaţiunilor de teren.

Mişcarea celor de la CIA ar putea fi văzută şi ca o modalitate de a deveni mai atractivi pentru generaţiile tinere. Recent, agenţia şi-a creat un cont de Instagram, iar Edward Snowden, fostul angajat al NSA, a spus că acest lucru face parte dintr-un plan mai mare al CIA de a-şi recăpăta imaginea.

Preluat de la: diez.md