intl-nominee-900x600.jpg
La cea de-a 45-a ediție a International Emmy Award, desfășurată luni seară într-un hotel de New York, aspirau 44 de programe și actori nominalizați din 18 țări, care au candidat la 11 categorii. Producțiile europene de televiziune au acaparat majoritatea trofeelor la gala International Emmy Awards iar Brazilia, care conducea lista țărilor cu cele mai multe nominalizări, a încheiat seara fără niciun premiu, relatează EFE.

În total, Marea Britanie s-a ales patru premii, restul șapte fiind împărțite câte unul între Novegia, Belgia, Germania, Franța, Canada, SUA și Turcia. Brazilia, care s-a prezentat la gala de luni cu nouă nominalizări la diferite categorii, în fața celor șase britanice, a încheiat seara fără să primească niciun premiu.

Trofeul pentru cel mai bun program la oră de vârf în SUA, într-o altă limbă decât engleza, a fost acordat producției HBO Latin America „Sr. Avila”, un serial de patru sezoane care prezintă viața unui ucigaș plătit. Avându-l în rol principal pe Tony Dalton, serialul este filmat în Mexic și vorbit în spaniolă, deși este o producție americană. Premiul a fost înmânat producătorilor săi, Fernando Rovzar și Roberto Ríos.

Premiul pentru cel mai bun actor masculin i-a fost acordat britanicului Kenneth Branagh pentru rolul său din „Wallander”, un serial axat pe anchetele detectivului Kurt Wallander, care a început în 2009 și a avut patru sezoane până în 2016.

Cea mai bună actriță a fost desemnată britanica Anna Friel, pentru rolul său din serialul difuzat de Netflix „Marcella”, un alt serial polițist care a început anul trecut și are programat un nou sezon pentru anul viitor.

Telenovela aleasă pentru a primi premiul la această categorie a fost serialul turc „Kara Sevda” (Dragoste fără sfârșit), care a început să se difuzeze în 2015 și care prezintă un triunghi de drame și iubiri imposibile.

Norvegia a primit premiul acordat celui mai bun serial dramatic pentru „Mammon II”, axat asupra investigațiilor unui jurnalist interpretat de Jon Oigarden, care dezvăluie scandaluri de corupție în cadrul marilor corporații, cu riscul punerii în pericol a carierei și a familiei sale.

aliexpress.com

aliexpress.com

Documentarul premiat a fost „EXODUS: Our Journey to Europe”, difuzat de BBC și produs în 2016, prezentând tragedia câtorva dintre milioanele de refugiați care au căutat refugiu în Europa în 2015.

Premiul pentru cel mai bun miniserial i-a fost acordat producției franceze „Don’t Leave Me”, care prezintă disperarea unei mame franceze ce descoperă că fiica ei s-a convertit la islam, devenind o musulmană radicalizată, și care vrea să plece în Siria.

La categoria comedie, premiul Emmy International i-a fost decernat sitcomului „Alan Partridge’s Scissored Isle”, iar trofeul a fost primit chiar de protagonist, comicul britanic Steve Coogan.

Producția germană, „The Braun Family”, și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun format scurt, „Hip-Hip Evolution” din Canada și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun program artistic, în timp ce programul belgian „Sorry Voor Alles” a fost desemnat cel mai bun program de divertisment fără scenariu.

În ediția de anul acesta, ajunsă la numărul 45, International Academy of Television Arts & Sciences i-a acordat un premiu special lui Emilio Azcárraga Jean, președinte și CEO al Grupului Televisa. Urma să primească un premiu special și actorul și producătorul american Kevin Spacey, însă Academia a anunțat la 30 octombrie că renunță la premiere ca urmare a recentelor acuzații de hărțuire sexuale lansate împotriva actorului.

Preluat de la: diez.md