VIn-la-arta-event-Sc.jpg
Campania VIN LA ARTĂ, lansată la începutul acestei luni de vinăria Radacini și susținută de mai mulți artiști de la noi din țară, se va încheia cu un recital al Cristinei Scarlat, o voce rară și profundă. Cu dragoste față de tot ce frumos, Cristina, acompaniată de Ștefan Postoroncă, va putea fi ascultată în emisie directă pe Facebook pe 20 aprilie, la ora 19.00.

Cei care vor urmări evenimentul online se vor putea delecta cu nemuritoarele capodopere ale celor două Marii – Drăgan și Tănase și cu piese din repertoriul propriu al Cristinei Scarlat.

Seria de evenimente VIN LA ARTĂ destinde prin muzică, lecturi și poezii, atmosfera de carantină din casele celor care stau în autoizolare. Pandemia de COVID-19 a accentuat nevoia de solidarizare, de empatie și de susținere reciprocă. Iar prin intermediul acestor evenimente, artiștii au susținut nu doar creația artistică, dar și producătorii locali și deopotrivă și oamenii care au nevoie de încredere în faptul că, indiferent de situație, TOTUL VA FI BINE!

În perioada 3-20 aprilie, toți utilizatorii de Facebook au ocazia să se delecteze cu o serie de live-uri menite să aducă în viețile fiecăruia – muzică, lecturi, poezii, vin și o stare de spirit încrezătoare. Evenimentele au putut fi urmărite în direct pe paginile de Facebook ale artiștilor, dar și pe pagina de Facebook a vinăriei Radacini.

Pasha Parfeni este cel care a dat startul campaniei. În seara de 3 aprilie, timp de peste 80 de minute acesta a cântat la pian, chitară și voce, propriile piese, dar și câteva dintre cele mai îndrăgite cântece din ultimii 100 de ani, culese din repertoriul moldav. Live-ul lui Pasha Parfeni poate fi urmărit aici.

Campania VIN LA ARTĂ a debordat de lecturi, pe 7 și pe 11 aprilie pe pagina de Facebook – ПРОчтение, alături de Natalia Davidovici – autoarea proiectului ПРОчтение, Oleg Bulgac – om de radio, care activează la Moscova, Yolka Flyman – cântăreață, Iosif Șaț – regizor la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”, prezentatoarea canalului RTR Moldova – Tais Razumovskaia și Alexei Gherțescu, avocat și administratorul Chișinău Book Club. Aici găsiți înregistrarea video din data de 7 aprilie, și în link-ul următor, înregistrarea din data de 11 aprilie.  

Ioana Isac s-a alăturat campaniei VIN LA ARTĂ prin poezie, în data de 9 aprilie. Tânăra poetă a citit versurile proprii din volumul „Ei confundau librăria cu libertatea” și, în exclusivitate, și cele mai recente versuri ale sale care, deocamdată, nu au fost publicate. Live-ul Ioanei poate fi vizualizat aici.

Natalia Gordienco și-a încântat fanii, la propriu, în cadrul unei performațe live, pe 12 aprilie. Aceasta a fost acompaniată la pian de clapistul Serghei Ivanov. Aici puteți urmări live-ul.

Ronin Terente, un om al artei neconvenționale și al manifestărilor firești, a contribuit la seria de evenimente VIN LA ARTĂ prin lecturarea propriilor poezii. Prestația sa poate fi găsită aici.

Amintim că ultimul eveniment online din seria VIN LA ARTĂ se va încheia cu recitalul Cristinei Scarlat, pe 20 aprilie, la ora 19.00 și se va desfășura pe pagina personală de Facebook a artistei. Cristina va interpreta piesele Mariei Drăgan, ale Mariei Tănase, dar și cântecele din propriul său repertoriu.

Campania VIN LA ARTĂ va continua, în perspectivă, și prin evenimente offline.

Preluat de la: diez.md