Seghei-Lavrov.jpg
Autoritățile poloneze au refuzat să permită ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, să intre pe teritoriul său pentru a participa la cea de-a 29-a reuniune anuală a miniștrilor de externe din statele membre ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a informat vineri Agence France-Presse, preluat de TASS.

Potrivit TASS, purtătorul de cuvânt al ministerului polonez de externe Lukasz Jasina a confirmat că autoritățile poloneze au interzis delegației ruse să intre pe teritoriul Poloniei.

„Decizia Poloniei, care este actualul președinte al OSCE, de a refuza ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, să participe la reuniunea Consiliului miniștrilor de externe al OSCE (CMFA) din orașul Łódź din 1-2 decembrie, este fără precedent și provocatoare”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul de Externe din Rusia.

Potrivit Moscovei, delegaţia rusă va fi condusă de ambasadorul rus la OSCE, Aleksandr Lukacevici.

Reuniunea din acest an a miniștrilor de externe ai celor 57 de state participante la OSCE va avea loc la invitația președintelui în exercițiu al OSCE, ministrul polonez pentru afaceri externe, Zbigniew Rau, pe 1 și 2 decembrie.

Preluat de la: diez.md