polonia.jpg
Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că explozia din 15 noiembrie care a cauzat moartea a doi cetățeni polonezi a fost cauzată cel mai probabil de sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei.

O asemenea declarație a fost făcută și de președintele Poloniei, Andrzej Duda, care a declarat că nu există niciun semn că racheta lovită ar fi parte dintr-un atac intenționat, transmite wiadomosci.onet.pl.

Amintim că ieri, 15 noiembrie, două persoane au fost ucise după ce o rachetă a căzut în estul Poloniei, într-o localitate din apropiere cu granița Ucrainei. Anterior, premierul Poloniei, Rishi Sunak, a spus că Regatul Unit și aliații săi încearcă să stabilească faptele despre explozie.

Președintele american Joe Biden a mai spus că este „puțin probabil” ca racheta să fi fost lansată din Rusia. Totodată, Federația Rusă a respins ieri acuzațiile precum că racheta ar fi fost lansată de Rusia, calificând acuzațiile drept o „provocare”.

E de menționat că o situația similară s-a întâmplat și pe teritoriul Moldovei la sfârșitul lunii octombrie curent, atunci când o rachetă rusească a căzut în nordul țării după ce a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean. Victime nu au fost înregistrate.

Preluat de la: diez.md