hilary.jpg

Majoritatea modelelor care defilează pe podiumurile de modă afirmă că dorm 9 sau 10 ore pe noapte înainte de o prezentare. acest fapt le ajută să aibă pielea mai netedă şi lipsită de riduri. Mai mult, au un tonus mai luminos şi mai sănătos.

Medicina a demonstrat că somnul are beneficii anti-aging. Unul dintre motive este că în timpul somnului se produce melatonina, un hormon care se găse;te în mod natural în organism. Este produs de glanda pineală din serotonină, sub influenţa ciclurilor zi-noapte şi participă la reglarea ciclurilor de somn şi veghe. Acest hormon contribuie la prelungirea vieţii datorită puterii sale antioxidante şi are următoarele beneficii:

Întăreşte sistemul imunitar.

Constituie un factor de protecţie împotriva cancerului.

Favorizează producţia naturală de insulină.

Întârzie apariţia bolii Alzheimer.

Previne osteoporoza.

Combate problemele cardiovasculare.

Din acest motiv, melatonina este un aliat important al tinereţii corpului. Trebuie ţinut cont că nivelul de melatonină scade începănd cu vârsta de 30 de ani, fapt care se poate compensa prin:

Mese echilibrate şi consum suplimentar de calciu.

Expunerea zilnică la soare în mod egulat.

Somn cât este necesar.

Evitarea stresului, alcoolului, tutunului şi cafeinei care îngreunează somnul şi ne privează de serotonina atât de necesară. În momentul de faţă se derulează studii prin care cercetătorii vor să afle dacă stimularea artificială de serotonină ar putea ajuta la întârzierea îmbătrânirii, ceea ce ar confirma că secretul longevităţii se află în propriul nostru corp.

 

Preluat de la: Csid.ro