Prueba-PCR-COVID-scaled-1.jpeg

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis astăzi, 30 ianuarie, să menţină nivelul maxim de alertă cu privire la pandemia de COVID-19. Se întâmplă la trei ani după ce organizaţia a declarat boala o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a urmat astfel recomandările Comitetului de urgenţă privind reglementările în domeniul sanitar la nivel internaţional referitoare la COVID-19, reunit vineri la nivel de experţi pentru a 14-a oară şi care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul reprezentat în continuare de noul coronavirus. Tedros Adhanom Ghebreyesus anunţase deja că, în opinia sa, este prematură ridicarea celui mai înalt nivel de alertă privind pandemia de COVID-19, relatează Agerpres.

Pandemia se află probabil într-un „punct de tranziţie” şi are în continuare nevoie de o gestionare atentă pentru „atenuarea potenţialelor consecinţe negative”, precizează OMS în comunicat.

De asemenea, la nivel global, au fost administrate 13,1 miliarde de doze de vaccinuri COVID-19. 89 % dintre lucrătorii din domeniul sănătății și 81 % dintre adulții de peste 60 de ani au finalizat seria primară.

De la începutul pandemiei de COVID-19, peste 6,8 milioane de persoane au decedat.


Amintim că săptămâna trecută în Chișinău au fost înregistrate 104 cazuri noi de COVID-19 și trei decese. Amintim că în perioada 16-22 ianuarie 2023, în Republica Moldova au fost depistate 475 de cazuri noi de infecție cu COVID-19.

Preluat de la: diez.md