diez-share-facebook.png
Pe site-ul oficial al PCRM a fost publicată o scrisoare deschisă în care Vladimir Voronin îi sugerează președintelui Federației Ruse să-l decoreze și premieze pe luptătorul UFC, Khabib Nurmagomedov.

În textul scrisorii ex-președintele Republicii Moldova spune că este un amator înrăit al luptelor și crede că și Putin împărtășește același interes față de acest sport.

„A fost o luptă sinceră. Sportivul a demonstrat o dorință puternică de a învinge oponentul său, făcându-l pe irlandez să ceară milă de la rus. Este semnificativ că această luptă a coincis cu ziua dvs de naștere”, se arată în scrisoare.

„Atât Rusia, cât și Cecenia a avut de suferit din cauza declarațiilor murdare și înjositoare venite din partea lui Conor McGregor, iar acum Khabib riscă să nu-și primească onorariul și să fie deposedat de centurile de campion, din cauza că sportivul s-a comportat agresiv după luptă. În acel moment emoțiile l-au copleșit pe Khabib, pentru că l-a câștigat pe Conor și că i-a fost umilită familia și țara. Decizia de a-l suspenda este una politică.”

În acest context, Vladimir Voronin scrie că „Cunoscându-vă ca pe un om corect, propun din numele Rusiei să-l decorați pe Khabib Nurmagomedov cu un premiu guvernamental în valoare de 10 ori mai mult decât ar fi trebuit să primească sportivul după luptă (adică 20 de milioane de dolari)”.

„Acest lucru va arăta întregii lumi că Rusia își prețuiește sportivii care obțin victorii importante la nivel internațional”.

Preluat de la: diez.md