bykov.jpg
Dmitry Bykov a fost internat într-un spital din Ufa. În capitala Bașchiriei, scriitorul și jurnalistu rus urma să susțină o prelegere, în cadrul proiectului său „Pryamaya rech’”. Acesta a început să se simtă rău chiar în avion și a fost transportat de urgență la spital direct din aeroport.

Vestitul scriitor, poet și jurnalist rus se află în comă indusă, relatează Meduza.io, cu trimitere la declarațiile medicului reanimatolog-anesteziolog Igor’ Molchanov. Acesta a mai adăugat că, la ora actuală, transportarea pacientului la Moscova este exclusă, având în vedere starea gravă a acestuia. Dmitry Bykov este conectat la aparate de ventilație artificială și se află în comă indusă.

La etapa actuală, nu a fost făcută publică diagnoza oficială, însă coform sursele interne ale postului Ekho Moskvy, cauza principală ar fi o boală cronică.

Dmitry Bykov este unul din cei mai prolifici scriitori contemporani ruși.
Împreună cu actorul Mihail Efremov, el a creat proiectul Poetul Cetățean (un joc de cuvinte inspirat de poezia „Poet și Cetățean” a lui Nikolai Nekrasov). Fiecare poezie parodiază stilul unui poet celebru din trecut, printre care Pușkin, Nekrasov sau Kipling. Proiectul cultural a fost inițial difuzat pe Dozhd TV, dar emisiunile au fost sistate deoarece poeziile erau prea critice față de guvernul rus.

Din 2015 și până în prezent, Dmitry Bykov este prezentatorului emisiunii Odin la Ekho Moskvy.

Preluat de la: diez.md