18.000 de cutii Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost donate Ministerului Sănătăţii, prin bunăvoinţa companiei Sanofi România. Cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienţi din România.

Până pe 3 aprilie 2020, pe teritoriul României, au fost depistate 3.183  de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, responsabil pentru declanşarea bolii coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate şi externate  din unităţi spitaliceşti. Donaţia Sanofi s-a realizat prin compania Ministerului Sănătăţii, Unifarm şi în cel mai scurt timp vor fi distribuite astfel:
Spitale de fază I:

  1. Institutul Naţional de Boli Infecţioase – Matei Balş Bucuresti;
  2. Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş Bucureşti;
  3. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov;
  4. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca;
  5. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa;
  6. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie V. Babeş Craiova;
  7. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi;
  8. Spitalul Clinic Judeţean de Boli Infecţioase Tg. Mureş;
  9. Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava;
  10. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

De asemenea, medicamentul donat de Sanofi va ajuge şi la spitalele de suport din ţară anunţă oficialii Ministerului Sănătăţii:

<!–

Formul de quiz

–>

Medicamentele au ajuns deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde şi la Spitalul Judeţean Arad

În acelaşi comunicat de presă, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru – mulţumeşte public companiei pentru ajutor şi a declarat că ”Medicamentele donate, sunt deja în depozitul de la Unifarm şi vor ajunge imediat la spitale de mai sus. Deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi la Spitalul Judeţean Arad, acolo unde stocurile de Hidroxiclorochină erau pe roşu, primele doze din această donaţie au şi ajuns”.

 

 

Preluat de la: csid.ro