holocaust-instagram-account-wp.jpg
La data de 1 mai, a fost lansat contul de Instagram Eva.Stories, în memoria Evei Heiman, care a murit în 1944, la Auschwitz. Cei care au făcut contul, au încercat să-și imagineze cum ar putea descrie Eva vremurile Holocaustului, dacă ar fi existat atunci rețele sociale.

Proiectul a fost pornit de un miliardar din Israel, împreună cu fiica sa. Acesta a explicat că „Eva.Sotries” este o încercare de a crea noi modalități de păstrare a memoriei istorice. Un alt scop, al proiectului este de a povesti generației tinere despre soarta evreilor.

Fata căreia îi este dedicată Instagramul a murit în octombrie, 1944, când avea 13 ani. Înainte de aceasta, ea a dus un jurnal timp de câteva luni, pe care mama fetei le-a găsit după război, scrie rtvi.com.

După o jumătate de secol, jurnalul fetei a fost publicat sub formă de carte. Anume după această carte vor fi realizate postările de pe Instagram. De asemenea, pe profilul ei vor fi postate fotografii de arhivă, videouri regizate și interviuri cu persoane care au cunoscut-o pe Eva.

În total, la proiect lucrează aproximativ 400 de persoane, iar contul de Instagram a adunat până acum peste un milion de urmăritori.

View this post on Instagram

Eva.Stories Official Trailer

A post shared by Eva (@eva.stories) on Apr 28, 2019 at 4:36am PDT

 

Preluat de la: diez.md