diez-share-facebook.png
Secţiile de votare s-au deschis sâmbătă, la ora 7,00, peste 18.000.000 de alegători fiind aşteptaţi la urne, până la ora 21,00, la referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, scrie Agerpres.

Românii sunt chemaţi să răspundă cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Secţiile de vot se vor închide sâmbătă, la ora 21,00, iar procesul electoral va continua duminică, începând cu ora 7,00.

Și cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenia României își pot exprima votul în aceste zile. Aici puteți vedea lista secțiilor de votareAici puteți vedea lista secțiilor de votare.

Organizarea referendumului a fost dur criticate de societatea civilă. Mai multe clipuri video şi fotografii, prin care se solicită boicotul referendumului din 6-7 octombrie, au fost postate pe reţelele de socializare, în ultima perioadă, de către diferite organizaţii sau asociaţii din România, cu hashtag-urile: #boicot, #boicotreferendum şi #staiacasa, care îndeamnă internauţii să nu meargă pe 6 şi 7 octombrie la urne. Printre acestea este şi o pagină intitulată „Boicot”, creată în data de 15 septembrie, care este urmărită de mii de persoane şi unde sunt postate diferite motive pentru care lumea nu trebuie să se prezinte la referendum.

Preluat de la: diez.md