avion.jpg
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair, la Dublin, Irlanda. Potrivit acestuia, a discutat cu Jason McGuinness, director Comercial Ryanair, și Raymond Kelliher, director pentru Dezvoltarea Rutelor al companiei, despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova.

„Le-am transmis că am progresat semnificativ la toate capitolele după discuția pe care reprezentanții Ryanair au avut-o la 11 noiembrie 2022, cu Andrei Spînu. De asemenea, le-am vorbit despre procedurile aplicate de autoritățile competente din Republica Moldova în scopul asigurării unui nivel corespunzător al siguranței și securității aeronautice menționând că, potrivit analizei tuturor riscurilor, zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță.

La final, i-am asigurat pe reprezentanții Ryanair că suntem deschiși să le oferim toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău, având în acest sens susținerea mea personală”, se arată într-un mesaj publicat de Igor Grosu pe pagina sa de Facebook.

Ryanair este o companie aeriană irlandeză de tip low cost, deținută de Ryanair Holdings plc, fiind cea mai mare din Europa.


Amintim că ieri, 27 februarie, Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) a confirmat că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023.

Autoritatea a fost notificată printr-un e-mail despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.

Preluat de la: diez.md