zaharova.jpg
Rusia se îndoiește de dorința Moldovei de a fi un stat neutru. Acest lucru a fost declarat de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, care a specificat că unele acțiuni și declarații de la Chișinău pun la îndoială angajamentul țării noastre față de statul neutru pe care îl declară Republica Moldova.

„Unele acțiuni și declarații ale oficialilor de la Chișinău pun la îndoială angajamentul real al conducerii țării față de statutul neutru al republicii, respectul pentru drepturile și interesele locuitorilor acesteia, parteneriatul pragmatic și reciproc avantajos cu Rusia”, a declarat aceasta, transmite agenția rusească TASS.

Zaharova a mai adăugat că deși autoritățile moldovenești nu au anunțat acest lucru, diverse structuri ale țării aplică efectiv sancțiuni occidentale anti-ruse în sectorul bancar și în domeniul reexportului de mărfuri rusești.

Aceasta a mai declarat că ambasada rusă de la Chișinău este încurcată să-și facă activitatea, amintind și de interzicerea Panglicii „Sfântul Gheorghe”, pe care a numit-o „scandaloasă”.

Zaharova s-a mai arătat nemulțumită și față de restricțiile severe impuse asupra difuzării mass-media ruse și de refuzul Poștei Moldovei să accepte temporare trimiteri poștale către Rusia.

„Chişinăul este foarte sensibil la declaraţiile noastre, iar noi nu suntem mai puţin sensibili la acţiunile lor. Facem apel la partea moldovenească să se abțină de la acțiuni care dăunează relațiilor cu țara noastră și să nu urmeze conducerea forțelor care urmăresc să implice Republica Moldova în campania anti-rusă. Toate acestea îi lovesc în primul rând pe cetățenii celor două țări ale noastre”, a rezumat Zaharova.

Preluat de la: diez.md