Autoritățile din Ucraina au afirmat că Rusia va avea nevoie de cel puțin o săptămână pentru a-și retrage trupele de pe malul drept al râului Niprului, inclusiv de pe teritoriul regiunii Herson. Informația a fost confirmată de ministrul ucrainean al apărării într-un interviu pentru publicația internațională Reuters.

Potrivit acestuia, Rusia are 40 000 de soldați în regiunea Herson. Astfel, armata rusă rămâne în continuare în zonă, în jurul orașului și pe malul drept al râului Nipru, în ciuda faptului că Rusia și-a anunțat retragerea. „Nu este atât de ușor să retragi aceste trupe din Herson într-o zi sau două. Cel puțin va dura o săptămână”, a spus ministrul, menționând că acțiunile Rusiei sunt greu de prezis.

De asemenea, în seara zilei de 10 noiembrie, președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a anunțat că 41 de așezări populate în sudul Ucrainei au fost eliberate. Totuși, președintele nu a precizat pentru ce perioadă localitățile respective au fost eliberate.

Totodată, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că, în data de 9 noiembrie, au fost eliberate 12 așezări populate în direcția regiunii Herson. Potrivit informațiilor, în data de 10 noiembrie, armata ucraineană a reușit să elibereze localitatea Snihurivka din regiunea Nicopol, un important centru logistic de pe malul drept al râului Nipru, scrie meduza.io.


Amintim că, în data de 9 noiembrie, ministrul apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a anunțat că armata rusă se retrage din orașul Herson și pleacă pe malul stâng al râului Nipru, acolo unde își pregătește apărarea. Informația a fost precizată de o agenție de presă afiliată Kremlinului.

Preluat de la: diez.md