5b436d01d3134b1895e4a14e9d915df5.jpg
Agenția rusă de comunicații Roskomnadzor a cerut companiei americane Google să blocheze publicarea de video-uri pe platforma sa YouTube, care fac reclamă pentru „evenimente de masă ilegale”.

Dacă Google nu va reacționa, a avertizat Roskomnadzor, Rusia va considera că este vorba de un amestec în treburile sale interne, de intenția de a influența negativ evoluția situației din Rusia, transmite radioeuropalibera.org.

Avertismentul vine la o zi după ce aproape 60 de mii de persoane au demonstrat din nou la Moscova, cerând alegeri locale corecte. Protestul a fost aprobat, dar ulterior sute de persoane s-au adunat în diverse părți din centrul Moscovei, ceea ce a provocat intervenția poliției, care a reținut peste 250 de oameni, potrivit corespondenților Europei Libere, de multe ori la întâmplare.

Duminică însă parlamentarul Andrei Klimov, președintele comisiei pentru apărarea suveranității Rusiei din care superioară a parlamentului, a declarat că „dușmanii străini” ai Rusiei ar fi folosit „noile tehnologii de comunicații, inclusiv YouTube, pentru a-i manipula pe cetățenii ruși” să participe în proteste neautorizate la Moscova.

În iulie, Google a fost deja amendat cu 11 mii de dolari de Roskomnadzor pentru că nu a cenzurat postări care sunt interzise de agenția rusă de comunicații.

Preluat de la: diez.md