pixel.png

Ministerului Sănătăţii a anunţat printr-un comunicat de presă că în următoarea jumătate de an nu se vor mai distribui în afara ţării materiale esenţiale pentru prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei COVID 19.

În prezent, sunt diagnosticaţi 36 de români aflaţi în ţară cu coronavirus. Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a dispus emiterea unui ordin ce cuprinde suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuţiei, în afara teritoriului României, a medicamentelor, dispozitivelor medicale şi materialelor sanitare esenţiale în prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu COVID-19.

Ce materiale şi medicamente vor fi păstrate pe teritoriul ţării?

Această măsură face parte din planul de acţiune al ministerului ce are are în vedere asigurarea cu stocuri adecvate şi continue de medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare esenţiale în această situaţie. Lista va fi stabilită împreună cu experţii din comisiile de specialitate ale ministerului, avându-se în vedere în mod special, medicamente precum: antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermicele, atifungice, anestezice, sedative, precum şi alte medicamente considerate necesare în tratarea cazurilor de COVID-19 şi a complicaţiilor acestora. De asemenea, lista va cuprinde materiale sanitare şi dispozitive medicale cum ar fi: combinezoane, mănuşi, seringi, măşti, ochelari de protecţie, soluţii dezinfectante, precum şi alte materiale şi dispozitive medicale identificate a fi necesare pentru gestionarea cazurilor de COVID -19.
 

<!–

Formul de quiz

–>

Preluat de la: csid.ro