constana.jpg
Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile româneşti de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide şi terasele, informează Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa (OPMC).

Conform sursei citate, în urma consultărilor cu prim-ministrul precum că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, mulţi administratori de hoteluri de la mare au început să pregătească deschiderea unităţilor începând cu această dată, scrie AGERPRES.

„Din datele OPMC, peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie, când practic va fi deschiderea oficială a litoralului pentru turişti, deşi sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise care chiar au primit turişti la sfârşitul de săptămână, sosiţi pe litoral în scop de recreere şi pentru activităţi sportive în aer liber”, se arată în comunicatul de presă.

Anca Nedea, directoarea executivă a OPMC, spune că majoritatea hotelurilor care se deschid au şi terase acoperite, unde se va servi masa, dar şi unităţile de cazare fără terasă vor putea primi turişti, pentru că la începutul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun care poate fi servit în cameră, în sistem de room-service sau delivery. În paralel, vor fi deschise şi terasele restaurantelor independente de pe litoral.

Preluat de la: diez.md