123774055_sunaksunday2pamedia.jpg

​Presa internațională a anunțat că Rishi Sunak a fost declarat astăzi, 24 octombrie, următorul lider al Partidului Conservator al Marii Britanii. Astfel, acesta automat devine următorul prim-ministru al țării, relatează bbc.com.

Potrivit informațiilor, acesta a învins-o Penny Mordaunt, care nu a reușit să obțină suficiente voturi din partea parlamentarilor, în timp ce rivalul său, fostul premier Boris Johnson, s-a retras din concurs spunând că nu mai poate uni partidul.

„Această decizie este una istorică și arată, încă o dată, diversitatea și talentul partidului nostru. Rishi are întregul meu sprijin”, a spus Penny Mordaunt într-o declarație, în timp ce s-a retras din cursă, cu doar câteva minute înainte ca Rishi Sunak să fie anunțat câștigător.

Astfel, Rishi Sunak devine cel mai tânăr prim-ministru al Marii Britanii din ultimii 200 de ani. Conform publicației, acesta are misiunea de a conduce țara printr-o criză economică, în contextul unor nemulțumiri tot mai mari ale alegătorilor.

Potrivit presei internaționale, fostul ministru britanic de finanțe a fost cel mai popular candidat în rândul parlamentarilor conservatori în cadrul competiției pentru conducerea partidului de anul acesta, dar după ce a ajuns în turul doi împotriva lui Liss Truss, a pierdut în urma unui vot la care au participat aproximativ 170 000 de membri ai partidului, cei care au luat decizia finală.


Amintim că, în data de 6 septembrie, Liz Truss a devenit noua prim-ministră a Marii Britanii, după ce s-a întâlnit cu Regina Elisabeta a II-a la Castelul Balmoral din Scoția. În data de 5 septembrie, Liz Truss a câștigat cursa pentru conducerea Partidului Conservator, aflat la guvernare în Regatul Unit.

Reamintim că, în data de 20 octombrie, Liz Truss și-a dat demisia din funcția de premieră a Marii Britanii, după doar 45 de zile de la începerea mandatului său.

Preluat de la: diez.md