pixel.png

Seniorii cu afecţiuni cronice reprezintă o categorie predispusă la apariţia complicaţiilor asociate infecţiei cu noul coronavirus.

Un studiu publicat la sfârşitul lunii februarie de savanţii chinezi arată însă că, de fapt, fumătorii sunt cei mai expuşi riscului de apariţie a formelor severe şi de evoluţie către deces ca urmare a infecţiei cu virusul COVID-19.

 

<!–

Formul de quiz

–>

Potrivit acestui raport, printre pacienţii spitalizaţi cu pneumonie severă asociată cu COVID-19, riscul de a dezvolta complicaţii, inclusiv deces, a fost de 14 ori mai mare printre nefumători. 

Alţi factori despre care s-a constatat că pot duce la evoluţia infecţiei cu noul coronavirus în forme mai severe, precum pneunomia, au fost: febra crescută, insuficienţa cardiacă, nivelul scăzut al albuminei şi cel crescut al proteinei C reactive. Aceste informaţii vor fi folosite pentru îmbunătăţirea protocoalelor de tratament în ceea ce priveşte infecţia cu virusul COVID-19.

Drept urmare, renunţaţi la acest viciu, dar nu uitaţi nici de măsurile de prevenţie: spălaţi-vă corect pe mâini, nu vă atingeţi faţa cu mâinile neigienizate, evitaţi aglomeraţia şi persoanele care prezintă simptome ale unei infecţii respiratorii acute!

Preluat de la: csid.ro