stres.jpg

Asiaticii  au un stil diferit de viaţă, un stil în care există nenumărate secrete de înlăturarea a stresului. Iată ce ne sfătuiesc japonezii.

– Să faci o baie mai îndelungată decât de obiceişi să asculţi muzică în timp ce te relaxezi. Există săruri de baie care favorizează relaxarea musculară. Ar fi bine să le foloseşti.

– Să ai masa de lucru, casa, dormitorul şi tot ce te înconjoară curat şi ordonat.Dacă observi că eşti stresat, poate că trebuie, în primul rând să faci ordine în jurul tău.

– Să faci mişcare, exerciţii de stretching şi de respiraţie profundă.

– Să ai o dietă echilbrată.

– Să faci zilnic un masaj capilar presându-ţi scalpul cu degetele.

– Să practici meditaţia, de orice natură ar fi.Se recomandă să mergi într-un loc de rugăciune sau să meditezi într-un grup, pentru că astfel este mai probabil să desfăşori această activitate o perioadă mai îndelungată decât dacă ai face-o singur.

Fie că este reală sau nu ameninţarea pe care o resimte mintea noastră, stresul este o afecţiune uşor de identificat, deoarece, pe lângă faptul că generează anxietate, are o natură profund psihosomatică şi determină modificări multiple, de la sistemul digestiv până la piele. 

Preluat de la: Csid.ro